Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Το καρότσι για να κουβαλάω τα σακιά

Πολλές φορές τα σκουπίδια του άλλου είναι θησαυρός για σένα:
Βρήκα πεταμένο ένα σάπιο καρότσι οικοδομής....
Χρειαζομουν ένα τρόπο να κουβαλάω τα σακιά μέσα από τις ελιές στο σημείο που τα παραλαμβάνει το όχημα για το ελαιοτριβεί. Οπότε έβγαλα το σάπιο κουτί από το σκελετό του καροτσιου, ενίσχυσα με δύο σωλήνες τον σκελετό αλλά και για να πατάνε καλά τα σακιά. Έβαλε δύο καμπυλωτές σωλήνες κόντρα στο εμπρός για να μην σέρνουν τα σακια και ακουμπάνε πάνω στη ρόδα και έτοιμο το εργαλείο.... Φυσικά το βάψιμο πάντα στις κατασκευές μου είναι απαραίτητο...
        Ξέρω δεν είναι κάποιο πρότυπο η πατέντα το όλο εγχείρημα.
Απλά χωρίς ένα ευρώ άξονα ένα δισκάκι και μερικά ηλεκτρόδια που χάλασα. Όλα τα άλλα απο άχρηστα υλικά.χμ η μπογιά δεν την.μελεταω διότι πάντα υπάρχει σε μένα χαχαχα






   


     

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Για να βγει το λάδι μας...

 Επειδή πολλοί νομίζουν ότι να βγάλεις το λάδι σου είναι απλό....

Έχει τον κόπο του.... Αν και τελικά δεν αμοίβεται ποτέ.... 



            
    


      
     



Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Εύκολες τηγανίτες για όλες τις ώρες (γλαουνες)


Το χειμώνα όταν θέλεις κατι γλυκό της ώρας μια εύκολη γλυκιά και χορταστική απάντηση έρχεται από την συνταγή αυτή.
Το χειμώνα στα προηγούμενα χρόνια ειδικά στη Ζάκυνθο όταν ήθελαν κάτι να ζεσταθούν αλλά και να κοπάσουν την λιγούρα έκαναν γλαουνες...
Η παρακάτω συνταγή ειναι από την συνχωρεμένη τη θεία μου την Ειρήνη...
Την παραθέτω αυτή την συνταγή λόγω της απλότητας της αλλά και του χρόνου ετοιμασίας.

Υλικά για 4-5 μερίδες:

μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρίσεις
μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τύπου φαρίνα απ
ένα ποτήρι σταφίδες μαύρες
μια κουτάλια σούπας γλυκάνισο
μια κουτάλια ζαχαρη
μια κουταλιά αλατι
νερό χλιαρο
εκτέλεσή:
Ρίχνουμε τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα
Αρχίζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό νερό ανακατευοντας το μείγμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο....
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με αρκετό λάδι....
Οι παραδοσιακές τηγανίτες-γλαούνες τηγανίζονταν σε γνήσιο ελαιόλαδο... Εσείς αν θέλετε χρησιμοποιειται και άλλα σπορέλαια αλλά νομίζω η γευση του ελαιόλαδου δεν αντικαθίσταται με κανένα άλλο.... αν και πολλοί το θεωρούν βαρύ στη γευση στο τηγάνισμα.
όταν ζεστάνει το λάδι με ένα καθαρό κουτάλι βρεγμένο ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας.
σε 2-3 λεπτά έχουν φουσκώσει οι τηγανίτες και φαίνονται να ροδίζουν στα πλάγια... Τότε με μια τσιμπίδα η μια τρυπητή κουτάλα γυρίζουμε τις τηγανίτες για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Σε 2-3 λεπτά ελέγχουμε αν πήραν χρώμα και από την άλλη πλευρά και τους βγάζουμε απο το τηγάνι.
συνεχίζουμε να τηγανίζουμε μέχρι να τελειώσουμε όλο το μείγμα μας
σερβίρονται με ζαχαρη κρυσταλλική, αλλά πιο υπέροχη γευση έχουν με πετιμέζι η με μέλι..
Η θεία μου έλεγε μην ξεκινήστε να τρώτε πριν τελειώσει το τηγάνισμα για να μην πιουν το λάδι απο το τηγάνι οι τηγανίτες... Αν και νομίζω οτι για να μην πίνουν το λάδι οι τηγανίτες πρεπει η φωτιά να ειναι απλά δυνατή και το λάδι καυτό....

     




Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Πονοκέφαλος μου έγινες

    


Πονοκέφαλος μου έγινες 

Ήρθες στη σκέψη μου ξανά
Και μου γιγαντωσε η μοναξιά
Είπα απ το μυαλό μου να σε βγάλω
Όμως κι αυτό θέλει κουράγιο

Κι έμεινες έτσι εκεί
Σαν σκνίπα μέσα στο κρασί
Να μου τρυπάς την λογική
Πάει το μυαλό θα εκραγεί

Κάνω προσπάθεια να σκεφτώ
Το λόγο που έρχεσαι εδώ
Κι απ τη ζωή μου είσαι απών
Μα στο μυαλό μου τιρμπουσόν

Ήρθες στη σκέψη μου εσύ
Πόνος με πιάνει η λογική
Χάπια να πάρω μη πονώ
Φύγε από τη σκέψη μου να σε χαρώ
Skouliki