Μια συνταγή από την φίλη μου την
Λίτσα για νόστιμα τραγάνα παξιμάδια γλυκάνισου
12 αυγά
4 φλιτζάνια τσαγιού σπορέλαιο
4 φλιτζάνια τσαγιού Ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού Χυμό πορτοκάλι
2φλιτζάνια τσαγιού Αμύγδαλο τριμμένο
4 κουταλάκια γλυκού Κανέλα
2 κουταλάκια Γλυκού Γαρύφαλλο
2 Φακελάκια Γλυκάνισο κοπανισμένο
3 Φακελάκια μπεϊκιν παουντερ
14 φλιτζάνια τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση:
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
Στην συνέχεια πλάθω κορδόνια πάχους 2-3 δάκτυλα πάχους και μήκους όσο χωράει το ταψί μου
Τοποθετώ τα κορδόνια ζύμης πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα κόβω με ένα μαχαίρι ομοιόμορφα ανά 2 περίπου δάκτυλά, η όσο θέλω εγώ γενικά να μου βγουν τα παξιμάδια, δεν ειναι απαραίτητο να κόψω την ζύμη -κορδόνι τελείως μέχρι βάθος αλλά κατά τα 2 / 3 του πάχους της ειναι αρκετό.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν ψηθούν μετά από 45 λεπτά περίπου, βγάζω τα ταψιά και σπάζω τα κορδόνια σε παξιμάδια εκεί που είχα κόψει με το μαχαίρι. Ξανατοποθετώ τα παξιμάδια στον φούρνο για 15 λεπτά ακόμα.
Όταν κρυώσουν τα παξιμάδια μου θα κρατήσουν για πολύ καιρό, αν και δεν γλυτώνουν από την κατανάλωση με τον καφέ αλλά και σαν λιχουδιά.