Το Μούσκαρι ή σταφυλοϋάκινθος ή του κούκου το ψωμάκι ή κουρκουρτζέλια ή καλογήρια ή ασκορδουλάκο ή βολβός ή όπως αλλιώς το αποκαλούν σε κάθε περιοχή της χώρας μας!. Ένα είναι το γεγονός; Σε μερικές περιοχές το άνθος αποτελεί ένα νοστιμότατο πιάτο για όσους ξέρουν
Υλικά που θα χρειαστούμε:
κουρκουτσέλια 2 ματσάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί
Ντοματάκια ή μια κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας (ντοματοπολτός)
Λάδι ένα φλιτζάνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε τα κουρκουτσέλια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε τα ντοματάκια η την πάστα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και το σκόρδο.και τα αφήνουμε να βράσουν
Το σβήνουμε με κρασί ... και καλή μας όρεξη !!!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
κουρκουτσέλια 2 ματσάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί
Ντοματάκια ή μια κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας (ντοματοπολτός)
Λάδι ένα φλιτζάνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε τα κουρκουτσέλια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε τα ντοματάκια η την πάστα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και το σκόρδο.και τα αφήνουμε να βράσουν
Το σβήνουμε με κρασί ... και καλή μας όρεξη !!!