Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015
Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015
Να ποιες είναι οι εγγυήσεις προϊόντων στην Ελλάδα.....
Το 2002 αγόρασα τον αντίστοιχο ηλιακό θερμοσίφωνα 160 λίτρων χάλκινο της εταιρείας sone solar system aktion με 50 χρόνια εγγύηση.
Τα στοιχεία του θερμοσίφωνα είναι:
T16 SONNE 160 litr με δυο ηλιακούς συλλέκτες, ο οποίος και τοποθετήθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής .
Τέλη Οκτ 2015 τυχαία είδα να τρέχουν νερά από το καζάνι του ηλιακού.
Κάλεσα την εταιρεία 30 Οκτ και της ανέφερα το πρόβλημα.
Έστειλαν τεχνικό μετά από ενοχλήσεις συνεχείς να δει την βλάβη 4 Νοε 2015, ο οποίος διαπίστωσε ότι χρήζει επισκευής το καζάνι (Boiler)ή αντικατάσταση του...
13 Νοε θα έρθει ο τεχνικός πάλι μετά από συνεχείς οχλήσεις δικές μου για να παραλάβει τον λέβητα του ηλιακού και να τον επιστρέψει επισκευασμένο τον ίδιο την 17 Νοε σύμφωνα με δήλωσή τους.
Για την όλη βλάβη μου είπαν θα πληρώσω 100 ευρώ για τα μεταφορικά και τον τεχνίτη υδραυλικό τους.
Ναι έλεγε η εγγύηση οτι η μεταφορά προς την εταιρεία και αντίστροφα βεβλαμενου συστήματος της δεν καλύπτεται από την εγγύηση της εταιρείας.
Τελικά τις 13 Νοε 2015 ηρθε ο τεχνικος και αντικατεστησε τον Boiler με νέο. Για πληρωμή ζήτησε 100 +ΦΠΑ =123 ΕΥΡΩ συνολικά. Σε αντίδραση δικη μου για το κόστος είπε ότι 100 εννοούν χωρίς το ΦΠΑ...
ΕΛΕΟΣ μαύρη αγορά από "σοβαρή" εταιρεία;;
Τελειώνοντας επισημαίνω:
1. Στην ταράτσα της πολυκατοικίας που μένω είναι τοποθετημένοι άλλοι 5 ηλιακοί θερμοσίφωνες άλλων εταιρειών, οι περισσότεροι ΟΧΙ χαλκού σχεδόν την ίδια ημερομηνία τοποθετημένοι και κάνεις από τους άλλους δεν παρουσίασε την βλάβη του δικού μου που ήταν χάλκινος και με 50 χρόνια εγγύηση.....(Είμαι άτυχος ε;;)
2. Η εταιρεία δεν απαντά καθόλου σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρά μόνο στα τηλέφωνα, τα οποία έχουν αλλάξει καθώς άλλαξε έδρα από την ημερομηνία της δικής μου αγοράς. Οφείλω να επισημάνω ότι και απαντούν στα νέα τηλεφώνα της εταιρείας για μένα, αλλά και είναι ευγενικοί. (Η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε από το Κορωπί στην Μεταμόρφωση Αττικής.)
3. Σε περίοδο καπιταλ κοντρολ 123 ΕΥΡΩ να πληρώσω ευρώ για βλάβη για την οποία δεν ευθύνομαι είναι υπόθεση. Αλήθεια αν τον είχα αγοράσει και τοποθετήσει σε κάποιο ακριτικό νησί πόσα θα πλήρωνα για να έχω ζεστό νερό μέσα στην εγγύηση που μου δίνει η εταιρεία;;
4.15 τουλάχιστον μέρες χωρίς δυνατότητας ζεστού νερού σε σπίτι όπου κατοικεί μια οικογένεια με παιδιά δεν είναι ότι καλύτερό....
5. Αναμένω και τον φουσκωμένο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, για το νερό που έτρεχε από τον σπασμένο θερμοσίφωνα,μέχρι να τον αντιληφθώ ότι έχει βλάβη και να κλείσω την παροχή νερού.
6. Να με ενημερώνουν για τιμές χωρίς το ΦΠΑ προτρέποντας εμμέσως στην μαύρη αγορά χωρίς έκδοση ανάλογης απόδειξης, δείχνει εταιρεία με κύρος;
Τα συμπεράσματα δικά σας κύριοι....
Ετσι θα πάμε μπροστά σαν χώρα;;
Αναρτήθηκε από
skouliki
στις
1:35 μ.μ.
0
σχόλια
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
Γεγονότα- σκέψεις μου,
Διάφορα
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015
Η Ευτυχία....
Τότε η πρώτη γυναίκα λέει:
- Ευτυχία, θέλω να με κάνεις όμορφη.
Αμέσως, μεταμορφώθηκε σε μια καλλονή κι ευτυχισμένη έφυγε.
Η δεύτερη γυναίκα ζήτησε:
- Ευτυχία, θέλω να με κάνεις πλούσια.
Αμέσως, εμφανίσθηκε μπροστά της ένα σακούλι γεμάτο χρυσαφικά και διαμάντια, η γυναίκα το αρπάζει κι ευτυχισμένη φεύγει.
Μόνο η τρίτη γυναίκα δεν έλεγε τίποτα και τότε η Ευτυχία της είπε μεσ' από τον λάκκο:
- Πες μου κι εσύ τι θέλεις να σου δώσω;
Και τότε η γυναίκα έσκυψε, άπλωσε το χέρι της και είπε:
-"Δώσε μου το χέρι σου" κι έβγαλε την Ευτυχία από το λάκκο.
Μετά συνέχισε το δρόμο της.....
Η Ευτυχία χαμογέλασε και την ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ....!!!
Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015
Πού είναι ο Θεός
Κάποτε ήταν δύο πολύ άτακτα κλεφτρόνια . Η μαμά τους δεν τα άντεχε άλλο και αποφάσισε να τα πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει.
Ο παπάς πήρε το μικρότερο αδελφό , του πρόσφερε καρέκλα και του έκανε την πρώτη ερώτηση : " Πού είναι ο Θεός ; ".
Ο μικρός κοίταξε αριστερά , κοίταξε δεξιά , αλλά δεν έδωσε απάντηση.
" Πού είναι ο Θεός " τον ξαναρώτησε ο παπάς .
Ο μικρός ξανακοίταξε γύρω του αλλά δε μίλησε .
" Πού είναι ο Θεός σε ρωτάω ! " , είπε θυμωμένος ο παπάς .
Ο μικρός σηκώθηκε , βγήκε γρήγορα από την πόρτα , πήγε κοντά στον αδελφό του και του ψιθυρίζει στο αυτί: " Aσε μεγάλε ... υπάρχει πρόβλημα ... "
- " Τι πρόβλημα ; " , απαντά ο αδερφός ;
- " Να ... έχουν χάσει το Θεό και νομίζουν πως τον πήραμε εμείς! "
Αναρτήθηκε από
skouliki
στις
7:15 π.μ.
0
σχόλια
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
Ανέκδοτα
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015
Φτιάχνοντας δικό μας Παστέλι, δοκίμασε να δεις πόσο εύκολο είναι!!
Υλικά:
Μισό κιλό μέλι
3 κουταλιές ζάχαρη
μισό κιλό αμύγδαλα ή καρύδια ή φιστίκι, πάντα άψητο και φυσικά όχι αλμυρό.
1 φλούδα από λεμόνι ή και 1 από πορτοκάλι
1 ποτήρι Σουσάμι,
λίγο ανθόνερο ή ηλιέλαιο
λίγη κανέλα σκόνη.
Πώς το κάνουμε:
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε λίγο το σουσάμι μαζί με τους ξηρούς καρπούς, είτε σ΄ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι με τις φλούδες να βράσει 10 λεπτά περίπου σε μεσαία φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το λίγο αφήνουμε να σιγοβράζει προσθέτοντας την ζάχαρη . Προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε το παχύρρευστο μείγμα μέχρι να πάρει βράση.
Μισό κιλό μέλι
3 κουταλιές ζάχαρη
μισό κιλό αμύγδαλα ή καρύδια ή φιστίκι, πάντα άψητο και φυσικά όχι αλμυρό.
1 φλούδα από λεμόνι ή και 1 από πορτοκάλι
1 ποτήρι Σουσάμι,
λίγο ανθόνερο ή ηλιέλαιο
λίγη κανέλα σκόνη.
Πώς το κάνουμε:
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε λίγο το σουσάμι μαζί με τους ξηρούς καρπούς, είτε σ΄ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι με τις φλούδες να βράσει 10 λεπτά περίπου σε μεσαία φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το λίγο αφήνουμε να σιγοβράζει προσθέτοντας την ζάχαρη . Προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε το παχύρρευστο μείγμα μέχρι να πάρει βράση.
Ελέγχουμε το μείγμα μας αν είναι έτοιμο ως εξής:
Ρίχνουμε μια κουταλιά σε ένα μπολάκι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπαλίτσα είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ μαλακή συνεχίζουμε το βράσιμο. άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε μισή κουταλιά σε ένα πιάτο. Αν μόλις κρυώσει ξεκολλήσει εύκολα είναι έτοιμο.
Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο να το ρίξουμε στην λαδόκολλα.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και περιχύνουμε με το ανθόνερο. Αντί για ανθόνερο μπορούμε να αλείψουμε με καλαμποκέλαιο τη λαδόκολλα.
Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Με μια ποτισμένη στο ανθόνερο ή λάδι λαδόκολλα πιέζουμε το μείγμα από πάνω να πάρει ένα ομοιόμορφο σχήμα πάχους 1-2 εκατοστά, όσο παχύ το θέλουμε εμείς. Αν βάλουμε λαδόκολλα σε ταψί του φούρνου το μείγμα φτάνει για το μισό, οπότε γυρίζω την λαδόκολλα από πάνω και του δίνω το σχήμα που θέλω.
Προσοχή μην πέσει στο χέρι σου μείγμα γιατί κάνει άσχημο έγκαυμα το μέλι.
Αφού κρυώσει λίγο (μετά από 10-15 λεπτά) χαράζουμε με ένα λαδωμένο μαχαίρι σε λωρίδες. Έτσι το αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου.
Έπειτα χωρίζουμε τα κομμάτια και τα τυλίγουμε αν θέλουμε σε κομμάτια ποτισμένης πάντα λαδόκολλας, ή αν έχουμε λεμονιά σε φύλλα λεμονιάς χλωρά, αφού τα έχουμε πλύνει πρώτα φυσικά. Τα φυλάμε σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) για πολύ καιρό.
Είναι πολύ εύκολο μόνο προσοχή να μην παραβράσει και καραμελώσει.
Μερικά κολπάκια :
α. Αν θέλουμε να μην είναι μαλακό πολύ το παστέλι μας προσθέτουμε και περισσότερη ζάχαρη κατά το βράσιμο, όσο πιο πολύ ζάχαρη βάζουμε τόσο πιο σκληρό γίνεται.
β. Όταν απλώσουμε το παστέλι μας στην λαδόκολλα αν μας αρέσει η γεύση της κανέλας ρίχνουμε λίγη στην επιφάνεια, δοκίμασε το σε μερικά κομμάτια και θα δεις αν σου αρέσει, εμένα πάντως με ξετρελαίνει με κανέλα.
γ. Μην βιαστείς να το κόψεις κομμάτια, δεν θα σου βγουν όμορφα, όπως την πάτησα από την βιασύνη μου εγω, πρώτα να κρυώσει καλά το παστέλι μας.
Αναρτήθηκε από
skouliki
στις
11:18 π.μ.
2
σχόλια
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
Συνταγές,
φτιάχνω μόνος μου
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Ένας ευαίσθητος ληστής (Μάνα)
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
1. Γιώργος Ρωμανός
2. Δήμητρα Γαλάνη
3. Νένα Βενετσάνου
4. Πασχάλης Τερζής
Ένας ευαίσθητος ληστής
Αν με πηγαίναν αύριο στην κρεμάλα
μανούλα μου μανούλα δόλια μάνα
ξέρω ποιανού το δάκρυ στάλα στάλα
θα `πεφτε από τα μάτια τα μεγάλα
μανούλα μου μανούλα δόλια μάνα
Μια και με γράψανε φονιά
πήρα τον κόσμο παγανιά
και την ζωή σεργιάνι
κακό να κάνω στους κακούς
που εσύ μονάχα τους ακούς
μα ο νους σου δεν τους πιάνει
Στην ερημιά που `χα βρεθεί
με το `να χέρι στο σπαθί
και τ’ άλλο στο βαγγέλιο
ήρθαν μανάδες κι ορφανά
κι είπα το δάκρυ που πονά
να τους το κάνω γέλιο
Μα τώρα που `φτασε η στιγμή
να κλείσουν οι λογαριασμοί
ποιος τάχα θα μπορέσει
να δει πως είχα μια καρδιά
σαν της αγάπης τα παιδιά
και να με συγχωρέσει;
Αναρτήθηκε από
skouliki
στις
11:02 μ.μ.
0
σχόλια
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
Μάνα,
Τραγούδια,
Ωραίες σκέψεις
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015
Να φτιάξουμε Ξινοτύρι!
φώτο από http://www.pitenis.gr/ |
Για 1,5 κιλό γάλα 1 κουταλιά αλάτι ημίχονδρο και ένα κεσεδάκι γιαούρτη.
Το τυρόγαλο που μένει μπορούμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε βάζοντας ξανά γάλα, αλάτι, το τυρόγαλο και όχι γιαούρτη για 4 ημέρες όπως και στην αρχική συνταγή !
Μια άλλη παραλλαγή για Ξινοτύρι
Ανάλογα την ζέστη αφήνουμε το γάλα από 1 ως 3 ημέρες σε σκιά μέχρι να "κόψει". Το πήζουμε αμέσως όπως την φέτα. Τρώγεται αμέσως η αν θέλουμε το αφήνουμε να ωριμάσει κι έτσι γίνεται ακόμη πιο νόστιμο . Μπορούμε αφού ξεραθεί να το κερώσουμε με φυσικό κερί αν κι έχει μια κρούστα από μόνο του λόγω των πολλών λιπαρών ως προς το αλάτι λιγότερο απ'οτι στη φέτα γιατί έχει αρκετή οξύτητα
πηγή: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ
Ανάλογα την ζέστη αφήνουμε το γάλα από 1 ως 3 ημέρες σε σκιά μέχρι να "κόψει". Το πήζουμε αμέσως όπως την φέτα. Τρώγεται αμέσως η αν θέλουμε το αφήνουμε να ωριμάσει κι έτσι γίνεται ακόμη πιο νόστιμο . Μπορούμε αφού ξεραθεί να το κερώσουμε με φυσικό κερί αν κι έχει μια κρούστα από μόνο του λόγω των πολλών λιπαρών ως προς το αλάτι λιγότερο απ'οτι στη φέτα γιατί έχει αρκετή οξύτητα
πηγή: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ
Αναρτήθηκε από
skouliki
στις
5:00 μ.μ.
0
σχόλια
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
Συνταγές,
φτιάχνω μόνος μου
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)