Η μυρτιά που από την αρχαιότητα είχε συνδεθεί με πολλούς θεούς, σήμερα στολίζει τους κήπους λόγω ομορφιάς του.
Ο καρπός της μυρτιάς τα μύρτιλλα τρώγονται και ωμά. Γίνονται επίσης εξαιρετικές μαρμελάδες, σιρόπια και σε πολλές συνταγές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και στην μαγειρική!
Είναι ευεργετικά για την απώλεια μνήμης, σε ηλικιακές ασθένειες, στον καρκίνο,κατά της χοληστερόλης, και ρίχνει το σάκχαρο.
Σήμερα εμείς θα κάνουμε ένα Λικέρ με άρωμα και γεύση μυρτιάς:
Υλικά για το Λικέρ
2 ποτήρια μύρτιλλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπουκάλι βότκα ή τσίπουρο ή ρακί (ούζο με γλυκάνισο το αποφεύγω λόγω αρώματος που χει και χάνει κατά πολυ το φινετσάτο άρωμα της μυρτιάς από το τελικό προϊόν)
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα βάζο και το σφραγίζω, δεν απαιτείται να μείνει στον ήλιο, έτσι το τοποθετούμε απλά στο ντουλάπι.
Κουνάμε το μείγμα καθημερινά για να λιώσει η ζάχαρη, αλλά και για να αρωματιστεί καλύτερα το λικέρ.
Μετά από 30 μέρες περίπου, σουρώνουμε το μείγμα καλά και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλι γυάλινο. Το λικέρ μας ειναι έτοιμο!!
Εκτός από την θαυμάσια γεύση του, το λικέρ αυτό ειναι και χωνευτικό....
Σημείωση: Εκείνο που μου αρέσει με τα λικέρ ειναι ότι δεν ειναι οι ημερομηνίες απόλυτες, λέμε το αφήνω για 30 μέρες και μπορείς να το αφήσεις 40 χωρίς κανένα προβλημα.....