Ένα διακοσμητικό φυτό στην γλάστρα μου ειναι και η κόκκινες μικρές καυτερές πιπεριές.
Ορισμένοι τα αποκαλούν τουρκάκια, και μην κάνεις το λάθος και χαϊδέψεις τον καρπό και μετά βάλεις το χέρι σου στην μύτη ή στο στόμα.. ΚΑΗΚΕΣ!!!!!!!!!!
Ας πάμε όμως στην συνταγή μας(λέμε τώρα):
Μαζεύουμε τις κόκκινες πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις χαράζουμε στα πλάγια. Τις αφήνουμε να ξεραθούν σε σκιερό μέρος για μία περίπου εβδομάδα, η και περισσότερο αν χρειαστεί. Η χαρακιες στο κορμό τις βοηθά να ξεραθούν γρηγορότερα..
Όταν ξεραθούν τις βάζω στο μπλέντερ και τις αλέθω.
Στην συνεχεία αποθηκεύω το θρυμματισμένο καρπό σε ενα βαζάκι και ειναι έτοιμο το καυτερό κόκκινο πιπέρι για να νοστιμίσει τα φαγητό σας.
Το μπούκοβο παραγωγής δικής μας ειναι εύκολο και τέλειο!!!!!!!
Ορισμένοι τα αποκαλούν τουρκάκια, και μην κάνεις το λάθος και χαϊδέψεις τον καρπό και μετά βάλεις το χέρι σου στην μύτη ή στο στόμα.. ΚΑΗΚΕΣ!!!!!!!!!!
Ας πάμε όμως στην συνταγή μας(λέμε τώρα):
Μαζεύουμε τις κόκκινες πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις χαράζουμε στα πλάγια. Τις αφήνουμε να ξεραθούν σε σκιερό μέρος για μία περίπου εβδομάδα, η και περισσότερο αν χρειαστεί. Η χαρακιες στο κορμό τις βοηθά να ξεραθούν γρηγορότερα..
Όταν ξεραθούν τις βάζω στο μπλέντερ και τις αλέθω.
Στην συνεχεία αποθηκεύω το θρυμματισμένο καρπό σε ενα βαζάκι και ειναι έτοιμο το καυτερό κόκκινο πιπέρι για να νοστιμίσει τα φαγητό σας.
Το μπούκοβο παραγωγής δικής μας ειναι εύκολο και τέλειο!!!!!!!
Εγώ πάλι είχα την εντύπωση ότι το μπούκοβο δεν δημιουργείται από αποξηραμένες ψιλοκομμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές αλλά είναι ένα ξεχωριστό φυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά πρέπει να είμαι πολύ.... φυτό!
Καλό σου βράδυ
Έτσι πιπεριές έχω στην αυλή μου.
Διαγραφήκαλημερα Χριστην, κανεις δεν τα ξερει ολα, ετσι μην αυτοαποκαλεισαι ετσι, Το ιντερνετ ειναι ενα μεσο για να διδασκομαστε μεχρι να δουμε τα ραδικια αναποδα......
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο Σ/Κ να εχεις!
Στην ουσία το μπούκοβο είναι ο σπόρος της κόκκινης πιπεριάς
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΔιαγραφήΛίλα αυτο δεν το ηξερα, σε ευχαριστω για την πληροφορια, να σαι καλα!
ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ,,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΕΡΟ,,30% ΚΑΥΤΕΡΟ ΒΑΖΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήο καθενας Βασιλη το επιλεγει οσο βασταει στο καψιμο...... περι ορεξεως ουδεις λογος φυσικα!
ΔιαγραφήΝα προσθέσω ότι μετά από το μπλέντερ πρέπει να στεγνώσει όσο καλύτερα γίνεται αλλιώς θα το πιπέρι μας θα πιάσει μούχλα (Το έχω πάθει)
ΑπάντησηΔιαγραφήακριβως, να σαι καλα που το επισήμανες
ΔιαγραφήΈρωτηση, σε μια κατσαρόλα μακαρονια για 2 άτομα πόσο ρίχνεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαρταται ποσο πικαντικο θες το φαγητο σου, μια μυτη απο κουταλακι γλυκου ν δινει παντως την γευση αυτη....
ΑπάντησηΔιαγραφή