Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σχολικοί αποχαιρετισμοί



Σήμερα η σχολική γιορτή ξεκίνησε από πολύ νωρίς το απόγευμα. Μαζευτήκαν τα παιδιά από νωρίς νωρίς το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου και άρχισαν τις πρόβες τους. Οι πρόβες στα τραγούδια ήταν για αυτά η αρχή της γιορτής, οι παιδικές φωνές συνοδευμένες από τα μουσικά όργανα έφταναν στο μπαλκόνι του σπιτιού σαν μια ουράνια μελωδία. Υστέρα ηρθε η στιγμή της επανάληψης , η στιγμή που κληθήκαμε εμείς οι γονείς να θαυμάσουμε τα μικρά μας φιντανάκια.
Οπλισμένος λοιπόν με μια φωτογραφική μηχανή και με ανάμεικτα συναισθήματα μπήκα στο προαύλιο του σχολείου.
Μπαίνοντας λοιπόν μέσα εκεί, άλλαξε και η διάθεση μου, έγινα ένα παιδί, ταξίδεψα αμέσως πολλά χρόνια πριν, τότε που ήμουν και εγώ μαθητής και κάναμε παρόμοιες εκδηλώσεις. (τότε κάναμε γυμναστικές εκδηλώσεις).
Είδα τα παιδιά παρολη την δίωρη πρόβα να χοροπηδούν και να τιτιβίζουν σαν πουλάκια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τραγούδια, τραγουδημένα από πολλούς διάσημους τραγουδιστές: τα παιδιά μας. Ναι από αυτούς τους διάσημους και λατρεμένους μας τραγουδιστές, ακούσαμε τραγούδια που άθελα τους πάλι με ταξίδεψαν στο παρελθόν. Τραγούδια όπως:
Δημήτρη μου Δημήτρη μου μου το έκλεισες το σπίτι μου….
Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ …..
Βρε Λάμπη Χαραλάμπη να σε παντρέψουμε….
Και πολλά αλλά τραγούδια εποχης………….
Με αυτό το πανέμορφο πρόγραμμα συνοδευμένο από χ
ορευτικά των παιδιών, μας ταξίδεψαν στα δικά μας παιδικά χρονιά και ταυτόχρονα μας ανέβασαν στον έβδομο ουρανό από την περηφάνια για αυτά που φέραμε στο κόσμο και αφήνουμε πίσω μας. Στο τέλος της παράστασης ηρθε η στιγμή των ευχών για το καλοκαίρι και αποχωρισμού για ορισμένα αλλά παιδιά……………………….
Αυτή η τόσο δύσκολη στιγμή που σε κάνει να θέλεις να φανείς δυνατός, αλλά τελικά λυγάς στο πρώτο αγκάλιασμα από τα μικρά αυτά πλασματάκια. Να βλέπεις σκληρούς δασκάλους να σκουπίζουν κρυφά τα δάκρυα τους , ενώ άλλοι αφήναν απροκάλυπτα τα δάκρυα να κυλούν σαν χείμαρροι στα πρόσωπα τους.
Πάει λοιπόν και αυτή η σχολική χρονιά για τα μικρά μου περιστέρια, ένα χρόνο μεγαλύτερα και ακόμα σοφότερα.
Καλή πρόοδο να έχετε μικρά μου!!!!!!!!!!!!!!
Καλή ξεκούραση και καλές διακοπές να έχετε!!!!!!!!!!!!!!

skouliki

2 σχόλια:

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!