Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Το σοφό σπουργιτάκι



Γυρίζοντας σπίτι του μια μέρα κάποιος που νόμιζε ότι ήταν «σοφός» έπιασε ένα σπουργίτι και σκεφτόταν πώς να το μαγειρέψει…όμως το σπουργίτι του μίλησε με ανθρώπινη φωνή και του είπε:
- Ούτε καν να το σκεφτείς!
Ο «σοφός» τα έχασε που ένα πουλί μπορούσε και μιλούσε .
- Δεν είμαι ένα απλό σπουργίτι, είμαι το σοφότερο πουλί ανάμεσα σε όλα τα πουλιά κι αν με αφήσεις θα σου δώσω τρεις πολύτιμες συμβουλές.
Ο «σοφός» σκέφτηκε πως δεν συναντά κανείς πουλιά που να μιλούν κάθε μέρα και ότι σίγουρα αυτό το μικρό σπουργίτι ήξερε πολλά. Κι έτσι του υποσχέθηκε να το αφήσει ελεύθερο αν του έδινε τις τρεις πολύτιμες συμβουλές. Το σπουργίτι τότε του είπε:
- 1ον Μην πιστεύεις ποτέ σου οποιονδήποτε ακόμα κι αν έχει φήμη, κύρος ή εξουσία. Μάθε σκέψου, σύγκρινε και μετά πίστεψε.
- Σύμφωνοι ,είπε ο «σοφός» και το σπουργίτι συνέχισε:
2ον Ό,τι κι αν κάνεις ποτέ μην προσπαθήσεις να κάνεις το αδύνατο γιατί θα αποτύχεις. Να έχεις επίγνωση του μέχρι που μπορείς να φτάσεις.
- Πολύ ωραία, ξανάπε ο «σοφός» και το πουλί συνέχισε:
3ον Αν κάνεις κάτι σωστό, μην το μετανιώσεις ποτέ!
Κι έτσι ο «σοφός» άφησε το σπουργίτι ελεύθερο, χαρούμενος πια επειδή σκεφτόταν πως αυτές ήταν όντως τρεις σοφές συμβουλές και ότι θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει στους μαθητές του.Όμως, το πουλί μόλις απελευθερώθηκε κάθισε ενός δέντρου εκεί κοντά και γέλαγε περιπαιχτικά…
- Τι συμβαίνει, ρώτησε ο άνθρωπος που νόμιζε ότι ήταν σοφός.
- -Έχω στο στομάχι μου ένα πολύτιμο διαμάντι, αν με είχες σκοτώσει για να με φας τώρα το διαμάντι θα ήταν δικό σου.
Ο σοφός ήταν τόσο θυμωμένος που είχε αφήσει το σπουργίτι ελεύθερο που άρχισε να σκαρφαλώνει στο δέντρο για να το πιάσει. Ήταν όμως γέρος και δεν είχε ξανασκαρφαλώσει σε δέντρο και το πουλί ήταν γρήγορο. Πολύ γρήγορο…Κάθε φορά που ζύγωνε να το φτάσει εκείνο πετούσε όλο και πιο ψηλά. Στο τέλος έφτασαν και οι δυο τους στην κορυφή του δέντρου οπότε και το πουλί πέταξε μακριά και ο «σοφός» έπεσε κάτω και τσακίστηκε…Ενώ κείτονταν μισοπεθαμένος στο έδαφος τον πλησίασε το σπουργίτι και του είπε:
- Γιατί πίστεψες τις ανοησίες που σου είπα ότι έχω ένα διαμάντι στο στομάχι μου; Και δεν φτάνει αυτό, προσπάθησες το αδύνατο, εσύ ένας γέρος άνθρωπος, να σκαρφαλώσει στο δέντρο τη στιγμή μάλιστα που δεν το είχες κάνει ποτέ πριν στη ζωή σου και εκτός αυτού μετάνιωσες που με είχες αφήσει ελεύθερο ενώ είχες πράξει σωστά. Δεν άκουσες πραγματικά καμιά από τις τρεις συμβουλές μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!