Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

προστασία φυτών κήπου με οικολογικό τρόπο από επιβλαβή έντομαΣήμερα σκέφτηκα για άλλη μια φορά να σας δώσω μια χρήσιμη αλλά συνάμα και ωφέλιμη συμβουλή:
Όσοι λοιπόν έχετε στον κήπο σας τριανταφυλλιές ή και αλλά λουλούδια, καιρός είναι να φυτέψετε πολύ κοντά στις ρίζες των λουλουδιών μερικά σκόρδα. Αρκούν 2-3 σκελίδες σκόρδο σε βάθος 1-2 εκατοστών. Χωρίς ειδική περιποίηση την άνοιξη θα είναι σε τέτοιο μέγεθος, που με το άρωμα τους θα απωθούν πολλά από τα επιβλαβή έντομα που προσβάλλουν τα λουλούδια μας και ειδικά την μελίγκρα.Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο φάρμακο κατά πολλών ασθενειών για τα λουλούδια είναι το σκορδόνερο.
Τι είναι το σκορδονερο; Βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο τεμαχισμένη σε ενα λίτρο νερό για 3-4 μέρες, και μετά ραντίζουμε με αυτό το νερό τα φυτά μας. Προσοχή: μην ρίχνουμε πολύ σκορδόνερο πάνω στα νεαρά φύλλα, διότι δημιουργεί εγκαύματα στα πράσινα και τρυφερά μέρη του φυτού.
skouliki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!