Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ένοχα μυστικά


Ένοχα μυστικά
Όσο και διάφανος και να θέλεις να είσαι, πολλές φορές κρατάς δικά σου κάποια μυστικά. Από μικρά παιδιά μαθαίνουμε να μην τα λέμε όλα ….Το μικρό παιδί δεν θα μαρτυρήσει την σκανταλιά που έκανε, δεν θα πει για το μάλωμα που έφαγε από τη δασκάλα επειδή δεν ήταν διαβασμένο. Αυτή η κατάσταση μικρών και μεγάλων ενόχων μυστικών όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, μεγαλώνουν και τα μυστικά τους, γίνονται βράχοι πολλές φορές, τα φέρνουν στο χείλος του γκρεμού.
Τι μπορεί να είναι αυτά τα μυστικά;;
Σκέψεις δικές σου, που αφορούν διάφορες καταστάσεις και δεν τολμάς ούτε να τις αναφέρεις, όπως κρυφοί έρωτες που δεν παραδέχεσαι ούτε στον εαυτό σου, μίσος για κάποιον που σε έβλαψε, αλλά δεν τολμάς ούτε να το δείξεις καθώς είναι ο άλλος σε θέση ισχύος, ζήλεια για οτιδήποτε δεν μπορείς να έχεις, αλλά και για το ότι το έχει κάποιος άλλος.
Εγώ σήμερα θα αναφερθώ σε ένα ένοχο μυστικό που πολλές φορές σε φέρνει σε απόγνωση και απελπισία………
Κυρίαρχο λοιπόν ένοχο μυστικό είναι οι κρυφοί ανεκπλήρωτοι έρωτες……….
Χμμμμ, μην γελάτε, απλά θυμηθείτε πόσες φορές από μικροί ερωτευτήκατε, λάθος άτομο, όπως τον-ην δάσκαλο-α, θεία-ο και γενικά πρόσωπα γενικά που η ηθική δεν επιτρέπει ούτε να διανοηθείς πως μπορεί να είναι αντικείμενο του έρωτα σας……
Βλέπω γελάτε, αλλά από μέσα σας θυμάστε που μικροί είχατε αντίστοιχη εμπειρία, αλλά λόγω ενθουσιασμού ηλικίας και δυναμικής το ξεπεράσατε γρήγορα. Μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο και ζώντας πλέον ως ενήλικας τυχαίνει να ερωτευτείς διάφορα πρόσωπα, τα οποία όμως και πάλι δεν είναι διαθέσιμα…..
Παραδείγματα;; Την γυναίκα του φίλου σου, την φιλενάδα του, την φίλη σας, μια καλλονή που δεν έχεις το θάρρος ούτε να της μιλήσεις η να την κοιτάξεις …..και διάφορες άλλες περιπτώσεις...
Τις περισσότερες φορές εδώ πάλι δουλεύει ο αποτρεπτικός μηχανισμός σας.
Δεν τολμάς να πεις τον έρωτα αυτό και μένει μόνο στη σκέψη σου σαν ένοχο μυστικό. Ναι, ερωτεύτηκες λάθος άτομο.......
Ερωτεύτηκες και δεν μπορείς ούτε να το δείξεις, ούτε να το πεις, μέσα σου σε τρώγει σα σαράκι αλλά εκεί εσυ, βράχος............
Κρατάς μέσα σου κλεισμένο το ένοχο μυστικό σου….
Μα ενοχή γιατί να έχεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Επειδή αγάπησες;;
Επειδή δεν μπορείς να εκπληρώσεις το έρωτα σου;;;;
Επειδή φοβάσαι να το πεις για να μην ρεζιλευτείς στα μάτια των άλλων;;;
Επειδή δεν έχεις θάρρος να εκφραστείς;;;
Ίσως και για κανέναν από τους παραπάνω λογούς……
Απλά ενοχή γιατί υπέπεσες στο παράπτωμα να ερωτευτείς αυτόν που δεν έπρεπε σύμφωνα με τα επιβαλλόμενα πρότυπα της ζωής σας…….
Ένοχα μυστικά του έρωτα λοιπόν, που άλλοτε πονούν αφόρητα, και άλλοτε πολύ λιγότερο, αλλά δεν παύουν να πονούν……………….
Η αντίδραση του να απαλύνεις τα ένοχα αυτό μυστικά που σε κατακλύζουν, μπορεί να είναι διαφορετική από κάθε άτομο ανάλογα με την ψυχοσύνθεση του καθενός…..
Άλλος συνεχίζει την ζωή του, ερωτεύεται αλλού, αλλά το μυστικό του μένει μέσα του, ψάχνοντας ευκαιρία για να βγει. Εκεί βλέπουμε όταν μετά από χρόνια πολλά όταν του δοθεί η ευκαιρία να γυρνά σε έρωτες που δεν τους γνώριζε κανείς.
Άλλος μένει εκεί και περιμένει ένα βλέμμα, μια λέξη, μια τυχαία επαφή και ικανοποιείται με αυτό.
Άλλος απελπισμένος φεύγει και παίρνει τα βουνά, ξενιτεύεται για να ξεχάσει.
Άλλος τρελαίνεται και χάνει κάθε ενδοιασμό αποθρασύνεται και μαρτυρά το ένοχο μυστικό του στο πρόσωπο που τον ενδιαφέρει.
Άλλος τελικά πνίγεται από αυτό και δίνει τέλος στη ζωή του…..
Ίσως δεν πρέπει να είμαι τόσο απόλυτος με αυτά που λέω, αλλά αναλογιστείτε, σε ποια κατηγορία ανήκετε;;;;
Εμένα δεν με ξεγελάτε, το βλέπω στον αέρα, στις πράξεις σας, στην ζωή σας, όλοι έχετε το ένοχο μυστικό σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
skouliki

4 σχόλια:

  1. και δυστυχως τα παραπανω επιβεβαιώνονται με το χειροτερο τροπο........
    γιατι;;
    χμ χμμμ αντε να βρεις απαντηση εσυ τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανωνυμε
    ηρθες εδω να μας πεις εξυπναδα;;
    μπραβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι έχουμε μυστικά.... ένοχα;μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές....δε νομίζω.. είναι η πηγή ζωής.. είναι αυτό που μας κάνει να αγκαλιάζουμε τον κόσμο όλον γιατί ζεί το μυστικό μας μέσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!