Τώρα που πέρασε η εποχή των σπαραγγιών θυμήθηκα κι εγώ να βάλω εδώ πως τρώω τα σπαράγγια.
Η χρονιά καλά πήγε εφέτος στο μάζεμα άγριων σπαραγγιών. Δόξα το θεό βγήκαν πολλά κι εφέτος.
Τα σπαράγγια τα προτιμάω σε ομελέτα.
Η χρονιά καλά πήγε εφέτος στο μάζεμα άγριων σπαραγγιών. Δόξα το θεό βγήκαν πολλά κι εφέτος.
Τα σπαράγγια τα προτιμάω σε ομελέτα.
Πως το κάνω:
Αρχικά πλένω ελαφρά τα σπαράγγια, και τα στεγνώνω σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
Τα κόβω σε κομματάκια μήκους περίπου 1-2 εκατοστά.
Τα ρίχνω στο τηγάνι που έχει ζεστάνει με λίγο λάδι.
Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται τα γυρίζω ( όχι πάνω από 1-2 λεπτά)
και ρίχνω από πάνω τα αυγά που έχω χτυπήσει με το πιρούνι ελαφρά μαζί με λίγο τυρί φέτα, πιπέρι και αλατάκι.
Όταν σφίξει η ομελέτα την γυρίζω από την άλλη, (εδώ το μυστικό μας είναι η βοήθεια του πιάτου).
Προσοχή: οχι μεγαλη ποσότητα σπαραγγιών, και αυγών, να μην γίνει καμιά χοντρή ομελέτα και δεν ψήνεται με τίποτα!
Άντε και καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!