Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ: απο την Καίτη Λυμούρη

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΑΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΥΤΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΤΡΥΓΟΝΙΩΝ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ ΛΟΓΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΘΗ ΚΑΙ ΝΙΟΝΙΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΟΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ, ΥΠΗΡΧΕ -ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ- ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΟ ΣΠΙΤΑΚΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ "ΠΑΡΑΓΚΑ" ΤΟΥ ΛΟΓΓΟΥ. ΕΚΕΙ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΚΑΤΖΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΝΥΓΟΥΣ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΕ ΚΟΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΑ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ, ΣΠΕΣΙΑΛ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ Κ.Λ.Π., ΑΚΟΜΗ ΑΣΚΑΓΙΟΜΠΑΡΟΥΤΑ ΣΕ ΒΑΖΕΤΑ Η ΕΤΟΙΜΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΕΙΔΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΜΟΥΖΑΚΗ, ΤΟΥ ΧΕΛΜΗ, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ Κ.Λ.Π. ΕΝΑ ΚΟΡΤΕΛΟ (ΒΑΡΕΛΑΚΙ) ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΠΟΤΣΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΠΙΟΤΑ, ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ ΠΑΣΤΕΣ, ΣΚΟΥΡΑΤΖΟΥΣ, ΜΥΖΗΘΡΕΣ, ΨΩΜΙ Κ.Λ.Π.
ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝ. ΚΑΜΗΛΟΣ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Η ΜΑΡΙΑ, ΕΙΧΕ ΧΑΝΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕΤΑ Ο ΞΑΚΟΥΣΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΙΤΣΟΣ Η ΤΣΕΜΠΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ -ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΑ- ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΔΑΣ.
ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΤΗΣ, ΜΑΖΕΥΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΕΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ "ΠΟΣΤΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΜΟΚΟΥΛΟΥΜΟΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΕΡΤΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ Η ΟΤΑΝ ΕΒΡΕΧΕ, ΠΑΙΖΑΝΕ ΜΕ ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΑΠ' ΕΞΩ, ΣΠΑΡΟΚΟΠΟΥΣΑΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ "ΡΟΥΚΕΤΕΣ" ΜΕ ΦΕΡΤΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ, ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΜΠΑΡΟΚΟΠΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΜΕ ΓΙΟΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥΣ ΙΔΡΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΑΝΕ: KAΡΑ, ΣΟΥΣΤΕΣ, ΑΛΟΓΑ, ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.
                  (ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, Ο ΟΠΛΟΠΩΛΗΣ ΜΙΜΗΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΜΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΦΥΣΙΓΓΙΑ, ΣΚΑΓΙΟΜΠΑΡΟΥΤΑ Κ.Λ.Π.)


ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΓΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΒΙΤΣΟΥ Η ΝΙΚΟΛΑΡΙΑ, ΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΤΑΝ ΟΣΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΛΙΘΙΕΣ, ΣΤΟ ΨΗΛΟ ΠΕΡΝΑΡΙ, ΣΤΟΥ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΠΛΑΝΥΤΕΡΟΥ ΤΑ ΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ Ο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΗΣ, Ο ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΦΤΑΝΕ ΤΡΥΓΟΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΚΟΛΑΤΣΙΖΑΝΕ ΔΙΠΛΟΠΟΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΙΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΟ ΡΙΧΝΑΝΕ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ- ΤΡΙΑΝΤΑΕΝΑ, ΣΕΜΕΝΤΕΦΕΡ Κ.Λ.Π. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΤΡΥΓΟΝΙΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΧΗ...
                
(ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΓΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ "ΦΛΟΤΕΣ" ΜΕ ΤΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ.)


Σχόλιο από Skouliki: 

Ευχαριστώ θερμά την Καίτη Λυμούρη για την διάθεση της πνευματικής της ιδιοκτησίας προς δημοσίευση εδώ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!