Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Άγρια λεβάντα, ενα φυτό για πολλές χρήσεις.

Άνοιξη, σε έναν μικρό περίπατο στην εξοχή ανάμεσα στα τόσα λουλούδια και αγριόχορτα στα ξηρά και πετρώδη εδάφη, μπορείτε να διακρίνεται την Λεβάντα.


Ένα θαυματουργό και τόσο χρήσιμο φυτό στον άνθρωπο, που ενώ όλοι το έχουμε ακούσει, πολύ λίγοι το διακρίνουν στην φυσική του μορφή. Όλοι ξέρουν για την ιδιότητα να προστατεύει τα ρούχα από τον σκόρο.... Να μια δική μου συμβουλή πολύ αποτελεσματική:  

Κόψτε λοιπόν ένα μικρό κλωνάρι και κρεμάστε το μέσα στην ντουλάπα σας, η έντονη βαριά μυρωδιά του απωθεί τον σκόρο. Για όσους δεν τους αρέσει να τρίβονται τα φύλλα και να λερώνει η ντουλάπα ή τα συρτάρια με τα ρούχα, απλά κόψτε τα άνθη του με ένα ψαλιδάκι και τυλίχτε τα σε ένα τούλι…


μετά όλη αυτή την συσκευασία βάλτε τη στα συρτάρια και την ντουλάπα σας. Επειδή η φύση είναι για μας και πρέπει να την προστατεύουμε, καλό είναι να μην κόβουμε μεγάλα κλωνάρια αλλά από την αρχή με ένα ψαλίδι να κόβουμε από το φυτό μόνο τα άνθη, έτσι το φυτό θα ξανανθίσει την επόμενη χρονιά και μάλιστα θα αναπτυχτεί ακόμα περισσότερο.
Επίσης , ποτέ μα ποτέ μην ξεριζώνετε ένα φυτό…..
skouliki

1 σχόλιο:

  1. LEVANTA H AGRIA.. TYXAIROS OPOIOS THN BREI STH FYSH K, THN FO TOGRAFISEI !!! MPRAVO XRHSTO MAS, DANA KAPONI APO TO ZANTE MAS !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!