Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

3 Μαΐου: Αγίας Μαύρας και Τιμόθεου


Της Αγίας Μαύρας και του Αγίου Τιμοθέου αύριο 3 Μαΐου και η Ζάκυνθος τους γιορτάζει με ιδιαίτερη επισημότητα στο χωριό Μαχαιράδο, με πανηγύρι. Επίσης την αγία Μαύρα την γιορτάζουν με επισημότητα και στην ΛΕΥΚΑΔΑ στην Ηλιούπολη Αττικής αλλα και σε πολλα αλλα μερη της Ελλαδας.

Στη Ζάκυνθο τιμώνται ιδιαίτερα οι άγιοι Τιμόθεος κι Μαύρα και υπαρχουν πολλοί και πολλές που βαφτίζονται στη χάρη των αγίων και παίρνουν το όνομα τους.
Την ημέρα της γιορτής της Αγίας Μαύρας επιβιώνει η λαϊκή δοξασία ότι δεν πρέπει κανείς να κάνει οποιαδήποτε εργασία, γιατί θα του συμβεί κάποιο κακό. Ίσως, επειδή το όνομα της Αγίας συσχετίζεται με το μαύρο χρώμα, που για τον ελληνικό λαό έχει την έννοια του κακού, του θανάτου ή της γρουσουζιάς.







Κειμήλια τού ναού πού σώθηκαν μετα την πυρκαγιά του 2005



Η Εκκλησία των Αγίων Μαύρας και Τιμοθέου στο Μαχαιράδο της Ζακύνθου αποτελεί μια από τις ομορφότερες εκκλησίες του νησιού, αλλά και σημαντικό τόπο προσκυνήματος με πιστούς από όλη την Ζάκυνθο.
Δυστυχώς στη πυρκαγιά που υπέστη η εκκλησία το 2005, χάθηκαν ανεκτίμητοι θησαυροί.
Πηγή φώτο :Ζακυνθινοί φίλοι μέσα από το ΦΒ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!