Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Παναγία η Κρυονερίτισσα στην Ζακυνθο

Σαν βρεθείς στο Κρυονέρι στην Ζάκυνθο εκτός των άλλων αξιοθέατων που θα σε μαγέψουν , θα συναντήσεις στο τέλος της παραλίας την εκκλησία της Παναγίας της Κρυονερίτισσας.
Το Κρυονέρι ειναι η παραλιακη εκείνη τοποθεσία, δεξιά του λιμανιού πίσω από τον Άγιο Νικόλα του Μώλου, όχι μακρυά απο την Χώρα, και μοιάζει συνέχειά της! Μάλιστα πολλοί το έχουν και για τον καθημερινό τους περίπατο, και πιστέψτε με, αξίζει πολλά αυτή η βόλτα με τα πόδια χειμώνα καλοκαίρι!
Εκεί στο τέλος λοιπόν του Κρυονερίου, στην καμπή του δρόμου, στο καθεαυτό ακρωτήρι και κάτω από τον ομώνυμο φάρο στα αριστερά σου συναντάς την Παναγία την Κρυονερίτισσα.

Ναι ειναι μια ακόμα εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία μας! Παλιά  ήταν η προστάτης της συντεχνίας των βαρελοποιών (Μαϊστράντσα των μπουτιέρων )

Ακόμα και σήμερα όμως ο σύλλογος βαρελοποιών - βυτιοποιών την θεωρούν προστάτη τους. Για αυτό και η πλακόστρωση πρόσφατα όπως και κάθε άλλη επισκευή της εκκλησιάς γίνεται επί το πλείστον με έξοδα δικά τους!

Πάνω απο την  Παναγία  την Κρυονερίτισσα ανεβαίνει η σκάλα που οδηγει στον Φάρο   του ακρωτηρίου.
           

Σας συνιστώ μια βόλτα λοιπόν στην Παναγιά την κρυονερίτισσα για να απολαύσετε κι εσείς την θεά στο ανοικτό πέλαγος, αλλά και για να δείτε τον φάρο από κοντά.
Skouliki

8 σχόλια:

  1. Υπέροχη τοποθεσία μόνο που είσαι δίπλα στη θάλασσα δεν θέλεις τίποτε άλλο!!

    Κρυονερίτισσα έχει να κάνει με κανένα μύθο τ'ονομά της??

    Ζάκυνθος το δικό σου νησί,ναι???

    Καλή εβδομάδα να'χεις
    με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απίθανα μέρη!!!!!Ευχαριστώ για τις συμβουλές-)))
    Καλό βράδυ-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα ζουζου, το ονομα πιθανον να προερχεται απο μια βρυση η οποια εβγαζε κρυο νερο στην περιοχη και απο αυτο τροφοδοτουσαν ακομα και τα πλοια... Κρυονερι ειναι η περιοχη ολη.
    ναι το νησι μου ειναι!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα Χρυσα, σε ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!
    να εισαι παντα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλησπέρα φίλε μου.
    Χαθήκαμε λόγω καλοκαιριού.
    Φανταστική η παρουσίαση της εκκλησούλας. Και οι φωτογραφίες σου υπέροχες.
    Να περνάς από τα Εφτάνησα. Παρουσιάζω πολλά ωραία.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντενη καλησπέρα, σε ευχαριστώ για τα καλα σου Λόγια, μην ανησυχεις, καθε ιστοσελίδα που βρίσκεται δεξια στα Ονειρεμενα χρονια και εχουν χαρακτηριστει ιστολογια φιλων μου τα επισκέπτομαι σχεδον καθημερινά, μονο που δεν ειμαι και πολυ των σχολίων σε αυτα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ανδρεα δεν καταλαβα και πολλα απο το σχολιο σου που επαναλαμβανει μια απαντηση μου.... παντως σε ευχαριστω για το εδω περασμα σου!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!