Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Ψάξε εκεί που πρέπει!


Μια από τις ιστορίες των Σούφι μας μιλάει για έναν τρελό ανθρωπάκο, τον Μουλά. Αυτή η ιστορία μας διηγείται ότι μια μέρα ο Μουλά είχε πέσει με τα τέσσερα στο δρόμο κι έψαχνε κάτι, όταν τον πλησίασε ένας φίλος και τον ρώτησε:
 “ Τί ψάχνεις Μουλά;”.     
“ Έχασα το κλειδί μου”, απάντησε ο Μουλά.
“Α, λυπάμαι πολύ Μουλα, θα σε βοηθήσω να το βρείς”. Έπεσε λοιπόν και ο φίλος στα τέσσερα, ύστερα όμως από λίγο τον ρώτησε. 
“Πού ακριβώς το έχασες Μουλά;”.
Και ο Μουλά απάντησε: 
“Το έχασα μέσα στο σπίτι μου”
 “Τότε τι κάθεσαι και το ψάχνεις εδώ;”.
“Μα γιατί εδώ έχει περισσότερο φώς”, απάντησε ο Μουλά.

Φαίνεται αστείο, αλλά αυτό κάνουμε οι περισσότεροι σε όλη μας τη ζωή. Νομίζουμε πως ό,τι είναι να βρούμε βρίσκεται έξω στο φώς, εκεί που βρίσκεται εύκολα, ενώ η μοναδική απάντηση για ΣΕΝΑ βρίσκεται μέσα σε ΣΕΝΑ. Βγες έξω και ψάχνε όσο θες, δε θα βρείς τίποτα! 
Κανείς δεν έχει τις δικές σου απαντήσεις, μόνο εσύ τις έχεις. Κι αν νομίζεις πως μπορείς να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου και να ξεφύγεις από τον εαυτό σου, σε περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Ανέβα ως την πιο ψηλή κορφή και κρύψου στην πιο κρυφή γωνιά, μα μόλις περάσει η πρώτη μαγεία ποιον νομίζεις πως θα αντικρίσεις στον καθρέφτη; Τον εαυτό σου! 
Με όλα σου τα προβλήματα, όλους τους φόβους, τη σύγχηση, τη μοναξιά, όλα όσα συνθέτουν τον εαυτό σου. Είναι λοιπόν καιρός ν’αρχίσεις να ψάχνεις εκεί που έχει νόημα να ψάχνεις. Τα ουσιαστικά πράγματα δεν βρίσκονται έξω. Βρίσκονται μέσα σου. Μέσα σου όμως είναι σκοτεινά και φοβάσαι… Και δεν είναι εύκολο να ψάχνεις στο σκοτάδι!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!