Τα ντοματάκια παραδοσιακά στη Χίο δεν είναι τόσο μεγάλα. Καλλιεργούνται χωρίς λιπάσματα και χημικά.
Ειδικά κατά το καλοκαίρι δεν τα ποτίζουν και έτσι γίνονται μικρά και πολύ νόστιμα. όταν ωριμάσουν οι ντομάτες, συλλέγονται τις πρώτες πρωινές ώρες, μαζί με το μίσχο από όπου τα κρεμούν, κάνοντας ένα όμορφο κολιέ. Διατηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος εκτός ψυγείου, όλο το χειμώνα, χωρίς να χάσουν καθόλου από γεύση και φρεσκάδα.
Θαυμάστε λοιπόν την παράδοση σε όλο της
το μεγαλείο!!!!!!!!!!!!!!!!
skouliki
μήπως γνωρίζετε ποια ειναι η ποικιλία αυτη?
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα, νομιζω οτι ειναι μια ποικιλια ντοπια που οι ιδιοι οι κατοικοι κρατουν σπορο για την επομενη εποχη......
ΑπάντησηΔιαγραφήπηραμκι εγω σπορο απο αυτους και φυτεψα και βγηκαν τα ιδια...... αν και εγω τα ποτιζα...