Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Το Λύδι της Άνδρου.... μια παραλία κόσμημα!!!

Επειδή η Άνδρος λόγω τηλεόρασης θέλει, να γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, θα σας περιγράψω μια παραλία που ευτυχώς δεν είναι στην μόδα αυτή ακόμα:
Πίσω ακριβώς από το Ελικοδρόμιο της Χώρας στην Άνδρο, βρίσκεται ένας μικρός κόλπος με μια φανταστική παραλία: το Λύδι, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι..Ευτυχώς για τους φυσιολάτρες δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση από την στεριά. Ένα μονοπάτι όλο κι όλο πάει σε αυτήν!!!
Όμως με σκάφος ή ψαρόβαρκα είναι η πρόσβαση εύκολη, αρκεί να βοηθάει ο καιρός....
Όσες φορές πήγα , το έκανα με
βάρκα και πέρασα φανταστικά, ήμουν κυρίαρχος σε όλη την παραλία, μια ολόκληρη παραλία μόνο για μένα και την παρέα μου!
Φυσικά εκεί θα βρεις πολλά σκουπίδια από την θάλασσα, από πλαστικά   μέχρι ξύλα, ίχνη ναυαγίων μικρών, αλλά και σκουπίδια παραθεριστών  και  ψαράδων.....
από αριστερά τα απότομα βράχια κλείνουν απότομα την παραλία οριοθετώντας την, αλλά και δίνοντας σου την ευκαιρία να κάνεις τον εξερευνητή σε αυτά....
Ενώ στα δεξιά και τελειώνοντας η παραλία βλέπεις καλάμια που φυτρώνουν. Αυτά τα καλάμια σου δίνουν την ευκαιρία να φτιάξεις πρόχειρα σκέπαστρα για σκιά... Άλλωστε σε όλη αυτήν την έκταση δεν θα συναντήσεις ούτε ένα δέντρο για να σταθείς από κάτω!

Μια τέτοια καλύβα είχα φτιάξει κι εγώ εκεί, για παιχνίδι των παιδιών γεγονός που τα έκανε να θέλουν συνεχώς να πηγαίνουν εκεί και να το παίζουν Ροβινσώνες.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία....
Skouliki

2 σχόλια:

  1. Ένας ιδιωτικός παράδεισος!!!

    να ρωτήσω κάτι..
    δεν πάει ούτε μοτοσυκλέτα εκεί?
    σκεφτόμαστε φέτος μήπως καταφέρουμε να πάμε στην Άνδρο και ψάχνουμε περισσότερο για το Μπατσί που έχω πάει πάνω απο 4-5 φορές..
    η Χώρα αξίζει λές?

    χαιρετώ σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλό απόγευμα Ευρύνοε
    φυσικά και δεν πάει μότο, ίσως κάποιο εντουρο (μα πολύ εντουρο ομως).....
    αλλά υπάρχουν τόσες παραλίες ειδικά στην Βόρεια πλευρά του νησιού, που είναι προσπελάσιμες με χωματόδρομο και φυσικά ιδιωτικές όπως λέμε.....
    Η χώρα αξίζει.....
    Αν και δεν είναι η πατρίδα μου η Άνδρο, στην συνιστώ ανεπιφύλακτα..... δεν την έχει πληγώσει καθόλου ο τουρισμός~

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!