Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Φτιάχνω Λιαστές ντομάτες


Τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι και οι ντομάτες μας περισσεύουν πλέον στους κήπους και ίσως σας μοιάζουν λίγο μικρές μην τις αφήστε να πάνε χαμένες.
Φυσικά αν έχουμε τη δυνατότητα να κάνετε το ίδιο καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερα ,μόνο προσοχή στον χρόνο θέλει λιγότερες μέρες η παρασκευή σας .
Μια εύκολη αλλά και νόστιμη λύση για αξιοποίηση της ντομάτας που σας περισσεύει και είναι μικρές σε μέγεθος είναι να τις κάνεις λιαστές.
Η λιαστή ντομάτα μέσα σε λάδι θα διατηρηθεί επι μακρον και θα τις απολαμβανεται. Η γεύση είναι πολύ έντονη και πράγματι θα τις λατρέψετε.
Ας δούμε όμως πως τις φτιάχνουμε:
Παίρνουμε μικρά σε μέγεθος ντοματακια ώριμα και όχι μαλακά όμως.
Τα κόβουμε στα δύο η τέσσερα κομματάκια και τα τοποθετούμε σε ταψακια είτε απευθείας είτε πάνω σε λαδόκολλα .
Αλατιζουμε καλά και ρίχνουμε ρίγανη η δεντρολίβανο.
Τα αφήνουμε έξω στον ήλιο για 4-7 ημέρες μέχρι να σκληρύνουν όχι όμως να γίνουν και σκέτη φλούδα.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε βάζα πατώντας τα λίγο μεταξύ τους, αφού πρώτα τα τινάζουμε ελαφρά για αν φύγει τυχόν αλάτι περισσεύμα καθώς και ριγανη ή δεντρολιβανο.
Αν μας αρέσει η πικάντικη γεύση βάζουμε στο βαζακι και μερικές καυτερές πιπεριές. Τέλος γεμίζουμε το βάζο με λάδι. Πολλοί προτιμούν το ηλιέλαιο ή αραβοσιτελαιο εγώ προτιμώ το λάδι ελιάς, αν και είναι πιο βαρύ από τα άλλα έλαια .
Μπορούμε.μετα από.μια εβδομάδα να απολαύσουμε τα λιαστα ντοματακια μας .
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!