Η παρασκευή του γίνεται βέβαια με πρόβειο γάλα ή ανάμεικτο και ακολουθεί την διαδικασία του κεφαλοτυριού (ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ) με την μόνη διαφορά είναι ότι, όταν στραγγίσει για τα καλά αντί να μπει για ωρίμανση στο ψυγείο αυτό το τυρί το αλείφουμε με την μούργα απο κόκκινο κρασί και ωριμάζει παίρνοντας την γεύση και το εξωτερικό χρώμα
Ωριμάζει μέσα σε οινολάσπη και είναι ιδανικό για κρασί και ούζο...
Μέσα στην μούργα του κρασιού βάζουμε και λίγο λάδι και ρίγανη.
πηγή: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο! Νόστιμη ιδέα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, συνταγη παραδοσιακη.....
ΔιαγραφήΚαθε τοπος και την γευση του, δεν νεχουμε παρα να δοκιμασουμε και να κρινουμε μονοι μας!!!
καλες γιορτες!
ΤΟ ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ.ΕΧΕΙ ΔΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΠΑΝΙΟ .
ΑπάντησηΔιαγραφή