Γενικά :
Σε συνέχεια των συνταγών για τραχανά (πάτα εδώ να δεις)
Μπορεί πολλοί να μην έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον τραχανά. Για εμένα προσωπικά ειναι ένα καλό γεύμα ιδιαίτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα...
Όμως ποτέ δεν ξέρεις πότε η γνώση θα σου χρειαστεί, Οπότε ας μάθουμε μερικά χρήσιμα πραγματακια για την επιβίωση μας.
Ο τραχανάς έχει προέλθει από την ανάγκη του ανθρώπου να αποθηκεύσει τροφές χωρίς την χρήση της τεχνολογίας (ψυγείο) οπότε το πεδίο ειναι ελεύθερο για κάθε πειραματισμό!!
Ο Τραχανάς είναι ξηρό προϊόν σιταριού (κονάρι) που ζυμώνεται μαζί με πρόβειο ή / και αίγειο γάλα. Παράγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ονομάζεται επίσης η σούπα που ετοιμάζεται βράζοντας το ξηρό αυτό προϊόν σε νερό.
Υλικά:
2lit γάλα
2 γιαούρτια
προζύμι
αλεύρι σκληρό: Ανάλογα το γάλα βάζουμε και αλεύρι σαν να ζυμώνουμε ψωμί.
εκτέλεση:
Αφήνουμε μιά μέρα ίσως 2 το γάλα να ξινίσει και μετά ζυμώνουμε το αλεύρι με το προζύμι και το γιαούρτι το αφήνουμε ένα βράδυ και το πρωί το κόβουμε κομματάκια το ξεραίνουμε το τρίβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το περνάμε σε κόσκινο.
Το προϊόν μετά το κόσκινο το λιάζουμε τουλάχιστον για μια τουλάχιστον εβδομάδα πριν το αποθηκεύσουμε
πηγη: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ
Όμως ποτέ δεν ξέρεις πότε η γνώση θα σου χρειαστεί, Οπότε ας μάθουμε μερικά χρήσιμα πραγματακια για την επιβίωση μας.
Ο τραχανάς έχει προέλθει από την ανάγκη του ανθρώπου να αποθηκεύσει τροφές χωρίς την χρήση της τεχνολογίας (ψυγείο) οπότε το πεδίο ειναι ελεύθερο για κάθε πειραματισμό!!
Ο Τραχανάς είναι ξηρό προϊόν σιταριού (κονάρι) που ζυμώνεται μαζί με πρόβειο ή / και αίγειο γάλα. Παράγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ονομάζεται επίσης η σούπα που ετοιμάζεται βράζοντας το ξηρό αυτό προϊόν σε νερό.
Υλικά:
2lit γάλα
2 γιαούρτια
προζύμι
αλεύρι σκληρό: Ανάλογα το γάλα βάζουμε και αλεύρι σαν να ζυμώνουμε ψωμί.
εκτέλεση:
Αφήνουμε μιά μέρα ίσως 2 το γάλα να ξινίσει και μετά ζυμώνουμε το αλεύρι με το προζύμι και το γιαούρτι το αφήνουμε ένα βράδυ και το πρωί το κόβουμε κομματάκια το ξεραίνουμε το τρίβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το περνάμε σε κόσκινο.
Το προϊόν μετά το κόσκινο το λιάζουμε τουλάχιστον για μια τουλάχιστον εβδομάδα πριν το αποθηκεύσουμε
πηγη: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!