Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πως φτιάχνω Λικέρ Δάφνης.


Για ένα διαφορετικό Λικέρ με το διακριτικό άρωμα των φύλλων της δάφνης.
Είναι καταπληκτικό αυτό το λικέρ, που όμως, όπως όλα τα σπιτικά λικέρ θέλει το χρόνο ωρίμανσης του.
Υλικά που μας χρειάζονται::
25 χλωρά φύλλα δάφνης.
μισό λίτρο τσίπουρο
Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
μισό λίτρο νερό

Πώς το φτιάχνουμε:
Πλένουμε ελαφρά τα φύλλα της δάφνης, και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα.
Τοποθετούμε τα φύλλα μέσα σε μια μεγάλη γυάλα και μαζί ρίχνουμε το τσίπουρο.
Σφραγίζουμε την γυάλα και αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για ένα μήνα περίπου.
Μετά από ένα μήνα, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε νερό και ζάχαρη, ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι καλά και το ρίχνουμε στη γυάλα που περιέχει τα φύλλα δάφνης και το τσίπουρο.
Σφραγίζουμε εκ νέου την γυάλα και την αφήνουμε για ένα μήνα πάλι σε δροσερό-σκιερό μέρος.
Τέλος μετά από τον μήνα, σουρώνουμε το λικέρ με ψιλό σουρωτήρι ή με χάρτινο φίλτρο του καφέ και το βάζουμε σε μπουκάλια . Τα σφραγισμένα αυτά μπουκάλια με το λικέρ, μπορούμε να τα ανοίξουμε για κατανάλωση μετά από 3 μήνες, οπότε και έχει ολοκληρωθεί η ζύμωση του!
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!

2 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπο και εύκολο το βρίσκω τι γεύση να'χει??
    Λέω να το δοκιμάσω, ολόκληρη δάφνη έχω στο κήπο!

    Σ'ευχαριστώ!
    Καλό βράδυ με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο βραδυ Ζουζου, η γευση του ειναι διακριτικη και ωραια, να εισαι καλα, δοκίμασε και θα με θυμηθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!