Υλικά
Αρχικά Υλικά:
5 μήλα
1/2 βιτάμ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
λίγο κονιάκ
μια κουταλιά του γλυκού κανέλα
Υλικά για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
καθαρίζουμε καλά τα μήλα και τα βάζουμε ανακατεμένα σε ένα μέτριο ταψί με το βούτυρο την ζαχαρη το κονιάκ και την κανέλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ταυτόχρονα όσο ψήνονται τα μήλα βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με την ζαχαρη και βανίλια
όταν αφρατέψει το μείγμα ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά να μην σβολιάσει....
Όταν τελειώσει το ψήσιμο των μήλων βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τα μήλα όπως ειναι το υπόλοιπο μείγμα μας. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το παντεσπάνι περίπου για 30-50 λεπτά.
Όταν ροδίσει καλά το παντεσπάνι βγάζουμε το ταψί και γυρίζουμε ανάποδα το ταψί σε μια πιατέλα, έτσι πλέον το παντεσπάνι ειναι από κάτω και στη επιφάνεια θα βλέπουμε τα ψημένα μήλα....
Αν θέλουμε στολίζουμε με τριμμενο καρύδι το γλυκό μας και ειναι έτοιμο για κατανάλωση.
Καλή σας όρεξη!
αγαπημενο γλυκο Χρηστο.αλλα μη παιδευεσαι να τα ψηνεις χωριστα τα μηλα.γινονται συγχρονως.καλοφαγωτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστω πολυ Λιτσα μου, εχω δοκιμασει πολλες συντεγες η παραλαγες, τελικα αυτη μου αρεσε περισσοτερο.... αλλα ισως καποια στιγμη δοκιμασω και με ολα τα υλικα μαζι
Διαγραφή