Υλικά για μια λαμαρίνα ταψί φούρνου σπιτικής κουζίνας
1ποτήρι πορτοκάλι
1ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
μισό ποτήρι κρασί
ι κουταλιά γλυκού κανέλα
μισή κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
ένα φακελάκι γλυκάνισο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
σουσάμι
αλεύρι όσο πάρει φαρίνα (περίπου 2 με 3 συσκευασίες του μισού κιλού)
σταφίδα
Όποιο υλικό από τα σταφίδα γλυκάνισο γαρίφαλο κανέλα δεν μας αρέσει μπορούμε να το παραλείψουμε
Δεν βάζουμε καθόλου νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά εκτός από το σουσάμι που ειναι για μετά το πλάσιμο Η ζύμη να ειναι μαλακιά. Αν κολλάει βάζουμε στα χέρια λάδι.
Λαδώνουμε το ταψί και φτιάχνουμε μπαστούνια ζύμης και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι.
Τα βαζουμε στο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς, περίπου μισή ώρα, το ταψί να ειναι κάτω από τη μέση Όταν πάρουν χρώμα πάνω και κάτω τα βγάζουμε να κρυώνουν και μετά τα κόβουμε με το χερι.
Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά εκτός από το σουσάμι που ειναι για μετά το πλάσιμο Η ζύμη να ειναι μαλακιά. Αν κολλάει βάζουμε στα χέρια λάδι.
Λαδώνουμε το ταψί και φτιάχνουμε μπαστούνια ζύμης και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι.
Τα βαζουμε στο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς, περίπου μισή ώρα, το ταψί να ειναι κάτω από τη μέση Όταν πάρουν χρώμα πάνω και κάτω τα βγάζουμε να κρυώνουν και μετά τα κόβουμε με το χερι.
καλή επιτυχία!!!!
ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΨΗΣΙΜΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΟΥΡΝΙΣΕΙΣ
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ
μιση ωρα στους 240 βαθμους ειναι αρκετοι...... αν τα ξκαναφουρνισεις βγαινουν τραγανα...... περι ορεξεως κανενα σχολιο.....
Διαγραφήνα εισαι καλα Λιτσα μου! σ ευχαριστω!
Υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛετα μου σε ευχαριστω, δοκιμασε να τα κανεις θα ενθουσιαστεις
ΔιαγραφήΑυτό το γνωρίζατε για την κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό σύγχρονες κλινικές μελέτες που είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά, αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη ενώ στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς!
Μάθετε περισσότερα εδώ:
https://greekraisins.wordpress.com/
https://goo.gl/c6uFBe
https://goo.gl/cVPakT
http://goo.gl/GdRG1R
Καλησπέρα, σε ευχαριστω για τις πληροφοριες..... να εισαι καλα δεν τα γνωριζα ολα αυτα οπως και πολλοι αλλοι φυσικα!
Διαγραφή