Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Χαλβάς λεμονιού ένα ιδιαίτερο γλύκισμα



Για όσους αρέσει η γευση λεμόνι σας έχω μια συνταγή πανεύκολη και πεντανόστιμη.....
Ναι ειναι χαλβάς, αλλά διαφορετικός από αυτούς που ξέρετε!
Έχει μια υφή σαν ζελέ πάρα σαν του χαλβά!

Υλικά:
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
ξύσμα από δυο λεμόνια και χυμό λεμονιού αν θέλουμε έξτρα γευση λεμόνι
1 βανίλια
Εξτρα  αν  θέλουμε λίγες σταφίδες  η   αμύγδαλα....   αλλά   σταφίδα ταιριάζει  απόλυτα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερού και την ζάχαρη να βράσουν.
Μόλις πάρουν την πρώτη βράση ρίχνουμε την βανίλια και το ξύσμα από λεμόνι
Αν θέλουμε έξτρα γευση μπορούμε να ρίξουμε και χυμό λεμόνι οχι όμως πολύ.... μισού λεμονιού ο χυμός για μένα ειναι ικανοποιητικός
Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει..... Στην φάση αυτή μπορούμε να έχουμε αποσύρει την κατσαρόλα από την φωτιά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά ανακατευοντας τακτικά για να μην πιάσει.
Αδειάζουμε τον χυλό (λέω χυλό διότι ειναι πολύ υγρής μορφής ακόμα) μείγμα σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει....
Θέλει να κρυώσει καλά για να ξεκολλήσει από την φόρμα και να διατηρήσει το σχήμα του το γλυκάκι μας
Έτοιμο λοιπόν το γλύκισμα μας...
Καλή σας όρεξη

2 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο και υγιεινο,αν βαλουμε στεβια αντι για ζαχαρη!!!, θα το κανω!!, θενκς για τη συνταγη!!!καιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με στεβια δεν το εχω δοκιμάσει...... αν και η παραδοσιακή ζάχαρη εμενα ακόμα μου επιτρέπεται και μου αρέσει αχαχχαχ
      να σαι καλα Καιτη μου

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!