Μια εύκολη συνταγή για ένα εξαίσιο γλύκισμα χωρίς την χρήση μίξερ.
Υλικά που θέλουμε
2 πακέτα μπισκότα μπτίμπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γραμ.
1 φυτικό βούτυρο μαλακό (κεσεδάκι 250 γρμ)
1 κούπα καρύδια
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (60 γραμ περίπου)
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ(όχι φλιτζάνι καφενείου αλλά τα γνωστά στο σπίτι, περίπου 70 γραμ)
έξτρα κακάο για να πασπαλίσουμε από πάνω το γλυκό μας αν θέλουμε αν και το θεωρώ περιττό
Εκτελεση
Σπάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ
Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε το βούτυρο με το κακάο και ανακατεύουμε με το χέρι η μια κουτάλα. Καλό ειναι το βούτυρο να ειναι εκτός ψυγείου αρκετή ώρα για να ειναι μαλακό κι εύπλαστο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
Όταν γίνει ένα ομογενές μείγμα ρίχνουμε τα κομματιασμένα μπισκότα και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε μια φόρμα της αρέσκειας μας που έχουμε απλώσει μια μεμβράνη η λαδόκολλα τοποθετούμε το μείγμα μας και το συμπιέζουμε με το χέρι να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
Μπορούμε αντί για φόρμα μα χρησιμοποιήσουμε έναν δίσκο η ταψάκι
Σκεπάζουμε διπλώνοντας την μεμβράνη το γλυκό μας και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 περίπου ώρες.
Το γλυκό μας ειναι έτοιμο για κατανάλωση
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!