Αν κάποτε βρεθείς στην Ζάκυνθο απλά δοκίμασε αυτή την εξαίσια γεύση.
Αν πάλι θες να δοκιμάσεις νωρίτερα, φτιάξε μόνος-η στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο!
Υλικά:
250γρ. χοντρό σιμιγδάλι
750γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
κανέλα, ζάχαρη
λάδι για το τηγάνι προτιμάμε το αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό και αλάτι σε κατσαρόλα να κάψει. Όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Με το που θα πάρει βράση το νερό η κρέμα μας θα πήξει.
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα, όπως όταν κάνουμε χαλβά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως θα ανακατεύουμε, όταν η κρέμα θα είναι έτοιμη, η κουτάλα θα αφήνει πίσω της αυλάκια.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 20×20 περίπου και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, που το βρέχουμε περιοδικά, στρώνουμε την κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες, 12 περίπου.
Τέλος τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να κάνει μια χρυσοκαστανή κρούστα.
Σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη και κανέλα.
250γρ. χοντρό σιμιγδάλι
750γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
κανέλα, ζάχαρη
λάδι για το τηγάνι προτιμάμε το αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό και αλάτι σε κατσαρόλα να κάψει. Όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Με το που θα πάρει βράση το νερό η κρέμα μας θα πήξει.
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα, όπως όταν κάνουμε χαλβά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως θα ανακατεύουμε, όταν η κρέμα θα είναι έτοιμη, η κουτάλα θα αφήνει πίσω της αυλάκια.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 20×20 περίπου και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, που το βρέχουμε περιοδικά, στρώνουμε την κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες, 12 περίπου.
Τέλος τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να κάνει μια χρυσοκαστανή κρούστα.
Σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!