Το Μούσκαρι ή σταφυλοϋάκινθος ή του κούκου το ψωμάκι ή κουρκουρτζέλια ή καλογήρια ή ασκορδουλάκο ή βολβός ή όπως αλλιώς το αποκαλούν σε κάθε περιοχή της χώρας μας!. Ένα είναι το γεγονός; σε μερικές περιοχές το άνθος αποτελεί ένα νοστιμότατο πιάτο για όσους ξέρουν..
Επίσης πρέπει να πω ότι ο βολβός του τρωγόταν από την αρχαιότητα, διότι θεωρείτο αφροδισιακός. Ακόμα και σήμερα ένα συνηθισμένο ορεκτικό της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής είναι οι βολβοί του.
skouliki
Όχι δεν τρώνε όλα τα είδη του υάκινθου αλλά ορισμένα, αυτά που φυτρώνουν συνήθως στον κάμπο και έχουν μακρύ μίσχο και η ταξιανθία των λουλουδιών του είναι πιο αραιή. Δυστυχώς εδώ στην Αττική δεν βρήκα κάποιο από αυτά τα άνθη για να σας βάλω φώτο από το φαγώσιμο είδος που ξέρω εγώ.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!