Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Φτιάχνω εντομοπαγίδα εύκολα

       


Το καλοκαίρι ειδικά στην επαρχία και στα εξοχικά ένας σταθερός και ενοχλητικός επισκέπτης είναι οι μύγες και οι σφήκες.
Η λύση εκτός από τα εντομοκτόνα που δεν έχουν και τόσο καλά αποτελέσματα ειδικά σε εξωτερικούς χώρους είναι οι εντομοπαγίδες.
Δεν είναι δύσκολο. Δύο πλαστικά διάφανα μπουκάλια από νερό η αναψυκτικό ένα ποτήρι ζάχαρη ένα ποτήρι κρασί κι ένα ποτήρι ξύδι και έτοιμη η παγίδα σας.
Κόβουμε από το ένα μπουκάλι το πάνω μέρος εκεί που αρχίζει να στενεύει και έτσι έχουμε κατι σαν χωνί.
Στο άλλο μπουκάλι χαράζουμε πάνω από το μέσον του ένα Σταυρό με ένα κοφτερό μαχαίρι και εκεί τοποθετούμε το χωνί που κόψαμε από το άλλο μπουκάλι.
Τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη το κρασί και το ξύδι και το κρεμάμε με ένα σπάγκο  στο ύψος μας όπου μας αρέσει και δεν μας ενοχλεί.
Καλή σας επιτυχία.
Υγ:
Όταν η επιφάνεια του υγρού.μεσα στη παγίδα γεμίσει με πτώματα καλό είναι είτε να αλλάζουμε την παγίδα είτε να την αδειάζουμε και με ένα τούλι να σουρώνουμε το υγρό για να το ξανατοποθετήσουμε στο μπουκάλι. Θα το διαπιστώσετε κι εσείς όταν γεμίσει πτώματα εντόμων η επιφάνεια τα έντονα που θα μπουν δεν πνίγονται διότι πατούν επί.... Πτωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!