Σήμερα είπα να κάνουμε παστέλι για την λιγούρα.
Υλικά που χρειαζόμαστε:
1 κιλό σουσάμι
1 κιλό μέλι
και οποία από τα :αμύγδαλα, φιστίκι , καρύδι, φουντουκιά σε ποσότητα που εμείς θέλουμε και όχι πάνω από 200 γραμμάρια ανάλογα την γεύση που θέλουμε να δώσουμε.
Λίγη κανέλα, μια φλούδα από λεμόνι.
Λίγο ανθόνερο ή ηλιέλαιο.
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι με την φλούδα λεμονιού για να βράζει.
Καρβουδίζουμε τους ξηρούς καρπούς με το σουσάμι! όταν βράσει το μέλι ρίχνουμε τα καρβουδισμένα υλικά μας και τα ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στην λαδόκολλα και το απλώνουμε με ένα ξύλο (πλάστη) ετσι ώστε να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Τέλος κόβουμε όταν κρυώσει το παστέλι μας σε τεμάχια μεγέθους που θέλουμε και τα διπλώνουμε. Είναι πολύ εύκολη διαδικασία
Άντε καλοφάγωτο!
Υλικά που χρειαζόμαστε:
1 κιλό σουσάμι
1 κιλό μέλι
και οποία από τα :αμύγδαλα, φιστίκι , καρύδι, φουντουκιά σε ποσότητα που εμείς θέλουμε και όχι πάνω από 200 γραμμάρια ανάλογα την γεύση που θέλουμε να δώσουμε.
Λίγη κανέλα, μια φλούδα από λεμόνι.
Λίγο ανθόνερο ή ηλιέλαιο.
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι με την φλούδα λεμονιού για να βράζει.
Καρβουδίζουμε τους ξηρούς καρπούς με το σουσάμι! όταν βράσει το μέλι ρίχνουμε τα καρβουδισμένα υλικά μας και τα ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά.
Τέλος κόβουμε όταν κρυώσει το παστέλι μας σε τεμάχια μεγέθους που θέλουμε και τα διπλώνουμε. Είναι πολύ εύκολη διαδικασία
Άντε καλοφάγωτο!
τι καλυτερο απο το Ζακυνθινο παστελι;και οπως μας δωσατε την συνταγη ειναι και ευκολο.σας ευχαριστουμε και να περνατε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήευκολο και νοστιμο παστελι......
Διαγραφήδοκιμασε και θα με θυμιθεις!!
καλημερα σου !