Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ – ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ – ΞΥΛΟΥΡΗ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Οι τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού Μπιθικώτσης, Καζαντζίδης & Ξυλούρης μέσα από το σενάριο που συνέγραψε η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση, μια νύχτα που «πήραν άδεια» από τις Πύλες του Παραδείσου, σεργιανούν στη γη μ’ ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, για να συναντήσουν τραγούδι το τραγούδι, μνήμη τη μνήμη, τη ζωή τους όλη… Με αφορμή τη σκυταλοδρομία αλληλεγγύης για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ S.O.S Ηρακλείου Κρήτης, επτά καλλιτέχνες, δύο χορωδίες, τρία χορευτικά σύνολα και έξι μουσικοί συνυπάρχουν επί σκηνής για αυτή τη «Μεγάλη Συνάντηση» την Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό S.O.S Ηρακλείου. Είσοδος: 7€


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
- Πρώτο μέρος
Οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας Μπιθικώτση «ταξιδεύουν» τον θεατή σε ένα της όνειρο μια νύχτα μαγική που συναντά σ΄ ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα τον Στέλιο, το παιδί από το Πόντο, τον Ψαρονίκο, το αγόρι από τα μαρτυρικά Ανώγεια και τον ακριβό της πατέρα Γρηγόρη, τον φτωχό υδραυλικό από το Περιστέρι, που πήραν άδεια από τις Πύλες του Παράδεισου για να ξαναζήσουν «τη ζωή τους όλη» μόνο για δυο ώρες στις γειτονιές της γης. Για να πάνε στα «μικρά κι ανήλιαγα στενά της φτωχογειτονιάς τους» για να συναντήσουν εκεί το «παλικάρι απ’ τα Σφακιά», της «Γερακίνας το γιο» «Το μερτικό από τη χαρά», τον «ήλιο της Δικαιοσύνης». Για να τραγουδήσουν μαζί με το «Χελιδόνι της άνοιξης το ακριβό» «Αυτό τον κόσμο τον καλό τον χιλιομπαλωμένο»… Τα δικά τους τραγούδια που τους τοποθέτησαν στο Πάνθεον των Αθανάτων, αποδίδονται από καταξιωμένους ερμηνευτές πλαισιωμένους από εξαίρετους μουσικούς και Χορωδίες.
-Δεύτερο μέρος

Προβάλλονται σε βίντεο οπτικοακουστικά ντοκουμέντα με τραγούδια στις αυθεντικές ερμηνείες των ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ & ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ. Μεταξύ αυτών: «Το μερτικό», «Μάτια Βουρκωμένα», «Μαλεβιζιώτικος»
Την προβολή των τραγουδιών θα συνοδέψουν ζωντανά χορευτικά σύνολα
_____________________________________________________________
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

Ηλίας Κλωναρίδης, Σωτήρης Δογάνης, Γιάννης Κρητικός ( νικητής του Your Face Sounds Familiar ), Αντιγόνη Μπούνα, Ιωάννα Καρανίκα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

- Άννα Μπιθικώτση: Δραματοποιημένη αφήγηση, σενάριο, επιμέλεια
- Λαϊκή Ορχήστρα « ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στρατηγού
- Στο μπουζούκι ο δεξιοτέχνης Μανώλης Μιχαλάκης ( συνεργάτης επί σειρά ετών της Βίκυς Μοσχολιού και των σημαντικότερων ελλήνων ερμηνευτών)
- Μικτή – Παιδική & Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου
- Σοφία Δερμιτζάκη: ηθοποιός – σκηνοθέτης
- Χορευτικά Σύνολα του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου
- Αθηνά Αβούρη : Σκηνοθεσία παράστασης, επιμέλεια video προβολής
Είσοδος 7 ευρώ (μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου)
Προπώληση εισιτήριων: Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» - & Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι «Σείστρον» (Κοραή 14, Ηράκλειο)

Θερμά ευχαριστώ το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου και την πρόεδρο του κυρία Ρίτσα Καλογερόπουλου που αγκάλιασε τη παράσταση μου, τη Περιφέρεια Κρήτης που μας παραχώρησε την Αιγίδα και τη χορωδία της, το Δήμο Ηρακλείου για τη διάθεση του Κηποθεάτρου και του προσωπικού του, καθώς και τους ευγενικούς μας χορηγούς, των οποίων χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη δε θα ήταν δυνατή η πραγμάτωση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τη Minoan Lines, την Aegean, τα ξενοδοχεία: “Sofia Hotel” στην Αλικαρνασσό, “HΡΑΚΛΕΙΟΝ”, “Astoria Capsis”, τις Γραφικές Τέχνες “ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ”, το “COSMOS RENT A CAR”, τα εστιατόρια “ΠΕΣΚΕΣΙ” , “ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ… ΛΙΓΟ ΘΑΛΑΣΣΑ”, το ταξιδιωτικό γραφείο “VAI TRAVEL”, την “Celestyal Ctuises”, το πρατήριο υγρών καυσίμων «Μιχαήλ Γιαουρτά και υιοί», καθώς και το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι Αεράκης – “Σείστρον”

Ερμηνεύουν:

Ηλίας Κλωναρίδης, Σωτήρης Δογάνης, Γιάννης Κρητικός, Αντιγόνη Μπούνα, Ιωάννα Καρανίκα
Καλλιτεχνική Επιμέλεια- Σενάριο- Αφήγηση: Άννα Μπιθικώτση
Συμμετέχουν:
Η Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στρατηγού
Η Μικτή – Παιδική & Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου,
Χορευτικά Σύνολα του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου και η ηθοποιός Νίκη Δερμιτζάκη
Σκηνοθεσία παράστασης– επιμέλεια video προβολής: Αθηνά Αβούρη

πηγες: Άννα Μπιθικωτση
 Δή μος Ηρακλείου

Σχόλιο απο Skouliki: ευχαριστώ θερμά την καλή μου φίλη Αννα για την τιμή που μου κάνει επιτρέποντας μου να δημοσιεύω εδώ μερικά από τα έργα της...


ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΠΟΙΗΤΡΙΑ- ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ- ΧΡΟΝΙΚΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΟΥ SER ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!