Λαδοτύρι Ζακύνθου
Για την Παρασκευή λαδοτυριού χρησιμοποιούμε πρόβειο γάλα. Ανεβάσουμε το γάλα στην θερμοκρασία των 32-35 βαθμών ανάλογα την εποχή και πήζουμε με την ανάλογη πυτιά (για υγρή 1 ml πυτιά το κιλό γάλατος).
Ρίχνουμε την πυτιά την όποια την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και αφού έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να πήξει σκεπάζοντας την κατσαρόλα με μια κουβέρτα για 1 ώρα.
Κόβουμε το τυρόπηγμα σε πολύ μικρά κομμάτια σχεδόν αλοιφή, το αφήνουμε 15 λεπτά να μαζέψει και ανεβάζουμε την θερμοκρασία του τυροπήγματος στους 45 βαθμούς ανακατεύοντας πολύ σιγά ετσι ώστε οι κόκκοι να κολλήσουν σε μια μάζα .
Παίρνουμε κομμάτι κομμάτι βάζοντας το στο καλούπι έτσι ώστε να στραγγίσει και ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι ,σε 2-3 ώρες το γυρίζουμε και αλατίσουμε ελαφρώς περιμετρικά και το ξανά τοποθετούμε στο καλούπι για 24 ώρες οπού το βγάζουμε από το καλούπι το αλατίζουμε και το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο για να στραγγίσει καλύτερα, και ανά δυο ημέρες το γυρίζουμε έτσι ώστε να στραγγίσει πολύ καλά( να αρχίσει να γίνεται σκληρό εξωτερικά) …..μετά απ΄αυτή την διαδικασία το τοποθετούμε στο ελαιόλαδο για 40-50 ημέρες
πηγή: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ
μμμμμ ....
ΑπάντησηΔιαγραφήνοστιμιές !
Ελληνικό Τυράκι απ' τα χέρια μας, το καλύτερο :-)
καλο 2ημερο
ΑπάντησηΔιαγραφήSkouliki μπορώ να κάνω λαδοτήρι από γάλα κατσίκας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ρωτάω γιατί στην Άνδρο που βρίσκομαι έχω για γειτόνισσα την….κατσίκα του γείτονα που γλυκοκοιτάζει συνεχώς έναν φουντωτό θάμνο στο κτήμα.
Αν τολμήσει και πηδήξει τον μαντρότοιχο θα την αρμέξω,δεν μου γλυτώνει!
Τις φιλούρες μου
hamomilaki. Gr καλο καλοκαίρι, μαθε τέχνη κι αστην .....
ΑπάντησηΔιαγραφήδιαδρομή Φωτεινή καλο καλοκαίρι να έχουμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστηνα καλο καλοκαίρι, με ολα τα γαλατα γίνεται, βρες εσυ γάλα φρεσκο και ολο και κατι θα βγει...... η εκδίκηση της κατσίκας!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή