Στην περιοχή φυσικά παραδοσιακά καλλιεργείται σιτάρι έτσι η καλλιέργεια δεν είναι άγνωστη στους κατοίκους της περιοχής. Σε συζήτηση που είχα με αγρότη της περιοχής προκύπτουν τα παρακάτω:
Το φυτό ήταν πολύ πιο ψηλό και δυνατό από τα γνωστά στάρια....
Η θεριζοαλωνιστική που το θέρισε δεν είχε την δυνατότητα να καθαρίσει τον καρπό και έτσι προκύπτει καρπός όχι καθαρός.
Το φυτό ήταν πολύ πιο ψηλό και δυνατό από τα γνωστά στάρια....
Η θεριζοαλωνιστική που το θέρισε δεν είχε την δυνατότητα να καθαρίσει τον καρπό και έτσι προκύπτει καρπός όχι καθαρός.
Ο καρπός πολύ περισσότερος ανά στρέμμα.. (σχετικό είναι αυτό διότι από το θερισμό προκύπτει στάρι με τα φλούδια που τον περικλείουν κι όχι καθαρός)
Τα άχυρα που έμειναν από το θερισμό μοσχοπουλήθηκαν σαν ζωοτροφές, διότι τα ζώα τον τρώνε με βουλιμία, σε σχέση με το κοινό σιτάρι.
Μετά τον θερισμό τα χωράφια ήταν άριστοι βοσκότοποι...
Εντύπωση δική μου;;;
κάποιο υβρίδιο είχαν σπείρει και μάλιστα οχι από εργοστάσιο αλλά από σπόρο κρατημένο από προηγούμενη καλλιέργεια. Μια χούφτα σπόρο τον πήρα όμως κι εγώ... να δω που θα τον σπείρω τώρα!
Φύτεψα με τα παιδιά στον σχολικό κήπο και τα πουλιά έσπευσαν να το φάνε. Περιέσωσα λίγους σπόρους τοποθετώντας φόβητρο. Αντίθετα με τους κοινούς σπόρους σταριού δεν ασχολήθηκαν, παρόλο που φυτεύθηκαν γειτονικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα Ανδρεα, ειλικρινα το σχολιο σου με μπερδεψε, τελικα τα πουλια τρωνε αυτους τους σπορους ή οχι;;
ΑπάντησηΔιαγραφή