Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Φτιάχνω λικέρ μανταρίνι

Ένα δοκιμασμένο πολυ ωραίο λικέρ που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ειναι το λικέρ μανταρίνι.
Η γυναικοπαρέα που δοκίμασε διάφορα λικέρ το βαθμολόγησε ώς το πλέον δροσιστικό και απαλό.....

Τα υλικά που χρειαζόμαστε ειναι:
8 μανταρίνια
1 λίτρο τσίπουρο
5-6 γαρίφαλα καρφάκια
1 μέτριο ξύλο κανέλας
2 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη
Πως φτιάχνουμε το λικέρ μας:
Πλένουμε τα μανταρίνια και τα στεγνώνουμε.
Τα τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι γύρω γύρω ή τα κόβουμε στην μέση όπως κάνουμε για να τα στύψουμε, και τα βάζουμε μέσα σε μια μεγαλη γυάλα ή ένα γυάλινο τάπερ που σφραγίζει καλά.
Ρίχνουμε το τσίπουρο τα γαρίφαλα με το ξύλο κανέλας μέσα στην γυάλα, το τσίπουρο πρέπει να καλύπτει τα μανταρίνια.
Κλείνουμε καλά την γυάλα που βάλαμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 10-15 μέρες.
               

Ταράζουμε την γυάλα κάθε μέρα για να ανακατεύονται τα υλικά μας. εδώ μπορούμε να πιέζουμε τα μανταρίνια σαν να θέλουμε να τα στύψουμε.
Σε 10 -15 μέρες βγάζουμε τα μανταρίνια και σουρώνουμε το υγρό καλά για να να καθαρίσει.
Καλό ειναι να το περάσουμε και από φίλτρο καφέ για να συγκρατήσει αυτό όλα τα αιωρήματα μανταρινιού.
Βάζουμε σε καθαρό τάπερ το μείγμα και προσθέτουμε το παρακάτω σιρόπι:
Βράζουμε 2 νεροπότηρα νερό με 2 ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη χωρίς να κρυσταλλώσει όμως, 3-4 λεπτά ειναι αρκετά για να γίνει αυτό.
Όταν κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε στο τάπερ με το λικέρ μας. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το βάζουμε σε μπουκάλια.
Ταράζουμε τα μπουκάλια με το λικέρ και τα αφήνουμε να ωριμάσουν για 4-5 μέρες, ταράζοντας τα καθημερινά για να γίνει καλύτερη ομοιογένεια στο λικέρ μας.
Το αρωματικό αυτό λικέρ μας ειναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!