Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

«Ζητείται αγάπη»


ΚΑΠΟΙΟΣ διάβασε κάποτε μια αγγελία στην εφημερίδα, που τότε του φάνηκε πολύ αστεία: .
Δυο λέξεις που κρύβουν μέσα τους έναν κόσμο ολόκληρο. Μια κραυγή ανθρωπιάς ίσως,στον υπερμοντέρνο κόσμο μας.   Αγάπη, είναι εκείνο το συναίσθημα που σε κάνει να θες να αγκαλιάσεις όλο τον κόσμο και να τον κλείσεις στην καρδιά σου, εκείνο το συναίσθημα που σε κάνει να πονάς με τον πονεμένο, να γελάς με τον ευτυχισμένο, ο ήλιος να σου φαίνεται πιο λαμπρός.
Η αγάπη δεν κοιτά τάξεις, φύλο και ηλικία. Είναι πλατιά κι εκεί μπορούν να βρουν ζεστό καταφύγιο και θαλπωρή όλοι. Μέσα σ’ αυτό το υπέροχο συναίσθημα που δεν έχει μέτρο και όριο, μπορείς να νιώσεις ολόκληρος, άνθρωπος πραγματικός. Η αγάπη κρύβεται στο χαμόγελο του παιδιού σου όταν σε κοιτά, στο γάργαρο γέλιο του που αντηχεί κελαρυστό, στα μάτια του αγαπημένου σου όταν σε αντικρίζει, στην ανάσα που μπλέκει με την δική σου και γίνεται ένα, στο τρυφερό άγγιγμα των χεριών, στην αγκαλιά που ανοίγει διάπλατα και χωρά όλα αυτά που νιώθεις, στην σιωπή που μοιράζεσαι. Εξάλλου οι χαρές είναι πολλές φορές διαρκούν μόνο μια στιγμή και η ζωή τόσο μικρή για να κάνουμε όλα όσα επιθυμούμε. Μια αναλογία που θα μπορούσαμε να κάνουμε αιωνιότητα μέσα από το πρίσμα της αγάπης.
Κι έτσι, ο ΚΑΠΟΙΟΣ που γέλασε με την μικρή αγγελία, μετά από λίγο καιρό, ξανάδε παραξενεμένος μια δεύτερη, με την ίδια υπογραφή. Ήταν μια μικρή, τοσοδούλα λέξη:
«Ευχαριστώ».
Και για πρώτη φορά έσκυψε το κεφάλι σαν νικημένος, αναλογιζόμενος πόσο άδεια ήταν η ζωή του. Πόσα είχε χάσει, πόσα θα μπορούσε να είχε κερδίσει, πόσο έπρεπε να αλλάξει προτεραιότητες για να μπορεί κι εκείνος να πει «ευχαριστώ» κάποια μέρα χαμογελώντας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!