Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Ελα να φτιάξουμε κόκκινο καυτερό πιπέρι ή μπούκοβο

Ένα διακοσμητικό φυτό στην γλάστρα μου ειναι και η κόκκινες μικρές καυτερές πιπεριές.
Ορισμένοι τα αποκαλούν τουρκάκια, και μην κάνεις το λάθος και χαϊδέψεις τον καρπό και μετά βάλεις το χέρι σου στην μύτη ή στο στόμα.. ΚΑΗΚΕΣ!!!!!!!!!!

Ας πάμε όμως στην συνταγή μας(λέμε τώρα):
Μαζεύουμε τις κόκκινες πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις χαράζουμε στα πλάγια. Τις αφήνουμε να ξεραθούν σε σκιερό μέρος για μία περίπου εβδομάδα, η και περισσότερο αν χρειαστεί. Η χαρακιες στο κορμό τις βοηθά να ξεραθούν γρηγορότερα..

 Όταν ξεραθούν τις βάζω στο  μπλέντερ και τις αλέθω.
Στην συνεχεία αποθηκεύω το θρυμματισμένο καρπό σε ενα βαζάκι και ειναι έτοιμο το καυτερό κόκκινο πιπέρι για να νοστιμίσει τα φαγητό σας.
Το μπούκοβο παραγωγής δικής μας ειναι εύκολο και τέλειο!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι είχα την εντύπωση ότι το μπούκοβο δεν δημιουργείται από αποξηραμένες ψιλοκομμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές αλλά είναι ένα ξεχωριστό φυτό.
    Τελικά πρέπει να είμαι πολύ.... φυτό!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα Χριστην, κανεις δεν τα ξερει ολα, ετσι μην αυτοαποκαλεισαι ετσι, Το ιντερνετ ειναι ενα μεσο για να διδασκομαστε μεχρι να δουμε τα ραδικια αναποδα......
    καλο Σ/Κ να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!