φώτο από http://www.pitenis.gr/ |
Για 1,5 κιλό γάλα 1 κουταλιά αλάτι ημίχονδρο και ένα κεσεδάκι γιαούρτη.
Το τυρόγαλο που μένει μπορούμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε βάζοντας ξανά γάλα, αλάτι, το τυρόγαλο και όχι γιαούρτη για 4 ημέρες όπως και στην αρχική συνταγή !
Μια άλλη παραλλαγή για Ξινοτύρι
Ανάλογα την ζέστη αφήνουμε το γάλα από 1 ως 3 ημέρες σε σκιά μέχρι να "κόψει". Το πήζουμε αμέσως όπως την φέτα. Τρώγεται αμέσως η αν θέλουμε το αφήνουμε να ωριμάσει κι έτσι γίνεται ακόμη πιο νόστιμο . Μπορούμε αφού ξεραθεί να το κερώσουμε με φυσικό κερί αν κι έχει μια κρούστα από μόνο του λόγω των πολλών λιπαρών ως προς το αλάτι λιγότερο απ'οτι στη φέτα γιατί έχει αρκετή οξύτητα
πηγή: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ
Ανάλογα την ζέστη αφήνουμε το γάλα από 1 ως 3 ημέρες σε σκιά μέχρι να "κόψει". Το πήζουμε αμέσως όπως την φέτα. Τρώγεται αμέσως η αν θέλουμε το αφήνουμε να ωριμάσει κι έτσι γίνεται ακόμη πιο νόστιμο . Μπορούμε αφού ξεραθεί να το κερώσουμε με φυσικό κερί αν κι έχει μια κρούστα από μόνο του λόγω των πολλών λιπαρών ως προς το αλάτι λιγότερο απ'οτι στη φέτα γιατί έχει αρκετή οξύτητα
πηγή: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!