Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η καρακάξα

Ποιος είπε ότι οι πλατείες στην Αττική δεν φιλοξενούν διάφορα ζώα και πτηνά της ελληνικής πανίδας,;;;
Το παράξενο ειναι πόσο αντιπαθούν τον φακό, αν και ζουν τόσο κοντά στον άνθρωπο....
Σήμερα σας παρουσιάζω την καρακάξα, ενα πτηνό που δεν εχει κανέναν φυσικό εχθρό, εκτος του ανθρώπου φυσικά. Έχει κατακλύσει τις πλατείες στις μεγαλουπόλεις. Όσοι έχουν πτηνά συντροφιάς τις μισούν θανάσιμα καθώς επιτίθενται στα κλουβιά με τα καναρίνια και τα αλλα ωδικά πουλιά και τα τρώνε, δεν διστάζουν σε τίποτα όταν εντοπίσουν τροφή...



Η καρακάξα είναι ξηροβατικό πτηνό, ενδημικό στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βορειοδυτική Αφρική, της οικογένειας των κορακοειδών. Το γένος (pica pica) περιλαμβάνει 10 είδη από τα οποία γνωστότερο είναι η Κίσσα η κοινή (Pica pica) κν. καρακάξα. Θεωρείται ως ένα από τα πιο έξυπνα πουλιά, αλλά και ζώα γενικότερα, καθώς μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό της στο καθρέπτη.
Η καρακάξα μπορεί να φάει και ζωικής προέλευσης τροφές όπως αβγά, νεοσσούς και έντομα, αλλά και φυτικής προέλευσης, δηλαδή είναι ένα παμφάγο πτηνό. Στη λαογραφία αναφέρεται ότι κλέβει ό,τι γυαλίζει, αλλά και η επίμονη κραυγή της θεωρείται άγγελος καλών ειδήσεων. Είναι μονογαμικό πουλί και τα ζευγάρια μένουν στην περιοχή τους όλο το χρόνο. Η αναπαραγωγή λαμβάνει χώρα την άνοιξη, όποτε και συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός από καρακάξες. Κατασκευάζουν τις σφαιρικές φωλιές τους ψηλά πάνω σε δέντρα και τις προστατεύουν με αγκαθωτά κλαδια.

3 σχόλια:

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!