Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Κέρωμα Τυριού πως το κάνουμε


Ένας τρόπος συντήρησης του τυριού είναι η μόνωση του απο το περιβάλλον και τα μικρόβια με επικάλυψη κεριού: το Κέρωμα του τυριού λοιπόν!
Πρόσεξε όμως, αυτό το είδος συντήρησης γίνεται μονο σε σκληρά τυριά, τυρί που δεν έχει μεγαλη ποσότητα υγρασίας. Για τον λόγο αυτό καλό είναι το τυρί που θα κερώσετε να είναι  καλά στεγνό. τοποθετήστε το λοιπόν στον ήλιο για αρκετές ώρες(προσοχή να μην αλλοιωθεί όμως), ή στον φούρνο σε θερμοκρασία αποξήρανσης (50-80 βαθμούς), ή σε αποξηραντή τροφίμων αν διαθέτετε...
Το κερί σφραγίζει τα τυριά για να συντηρηθούν , χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Παρότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παραφίνη, βέβαια θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα αν επιλέξουμε ειδικό κερί για τυριά.
1.Λιώνουμε το κερί σε μπελ μαρί για να αποφύγουμε τον κίνδυνο ανάφλεξης. Το κερί πρέπει να ζεσταθεί αρκετά.
2. Βυθίστε στο κερί ένα κεφάλι κρύου τυριού και εντελώς στεγνού τυριού και βγάλτε το αμέσως. Το τυρί δεν πρέπει να ζεσταθεί .
3. Όταν το πρώτο στρώμα κεριού κρυώσει και σταθεροποιηθεί βυθίζουμε την άλλη πλευρά.
4. Συνεχίζουμε ώσπου το τυρί να αποκτήσει ομοιόμορφο στρώμα κεριού πάχους 2 χιλ, αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην υπάρχουν κενά στην όλη διαδικασία κερώματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!