Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Τα σκουπίδια στην Ζάκυνθο θα κάψουν τον τουρισμό στο τέλος....

Τα σκουπίδια γέμισαν τις γειτονίες τους δρόμους και τα χαντάκια
Έτσι τα τρωκτικά κάνουν πάρτι , οι λοιμώξεις και η γαστρεντερίτιδα οργιάζουν, και οι πλημμύρες καλά κρατούν.
Όλα τα παραπάνω είναι φυσικό επακόλουθο της κατάστασης στο νησί.
Αν όμως προσέξεις καλύτερα θα δεις ότι τα περισσότερα σκουπίδια είναι ανακυκλώσιμα υλικά.... Αλήθεια που είναι η ανακύκλωση στο νησί; Ακόμα κυοφορείται η ανακύκλωση στο νησί και δεν θέλει να γίνει επιτέλους;;
Οι πολίτες πληρώνουν στον δήμο κανονικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που δεν τους παρέχει ο δήμος τελικά;;;
Υπάρχει τελικά δήμος Ζακύνθου εν ζωή η απεβίωσε ήδη;;Στα χωριά άρχισαν και βάζουν φωτιές στα σκουπίδια.... είναι όμως λύση αυτή;;


Τελικά τα σκουπίδια θα κάψουν οικονομικά το όμορφο νησί μας, χαλώντας την τουριστική εικόνα του νησιού;
Την αισθητική πλευρά της Ζακύνθου έτσι κι αλλιώς την έχουν ήδη τσαλακώσει...

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Μεσα απο την Ι. Μ. Παναχράντου , Αγίου Παντελεήμονος στην Άνδρο

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στην Άνδρο και να μη θελήσεις να επισκεφθείς την Ι. Μ. Παναχράντου , Αγίου Παντελεήμονος στην Άνδρο. Τη Μονή μπορείτε να επισκεφθείτε όλο το χρόνο, από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου.

Οι μεγαλύτερες εορτές πού γίνονται στη Μονή είναι δύο, του Αγίου Παντελεήμονος στις 27 Ιουλίου οπού πολύ μεγάλο πλήθος από όλη την Ελλάδα έρχεται να συνεορτάσει και στις 15 Αυγούστου εορτή της Παναγίας της Πανάχραντου.
Τις άλλες μέρες γίνονται οι ακολουθίες αρκετά πρωί, κατά το μοναστηριακό τυπικό, υπό το φως των κεριών, σε ένα κατανυκτικό περιβάλλον.
Η Μονή είναι ανακαινισμένη με πολύ προσοχή και φροντίδα έτσι ώστε που έχει διατηρήσει το παλιό της πρόσωπο και να είναι ένα στολίδι στο νησί.
Ας δούμε όμως λίγες φώτο μέσα από το μοναστήρι αυτό... 
Στην επίσκεψη σας στην μονή ο Ηγούμενος της Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος κατά πάσα πιθανότητα να προσφερθεί να σας κάνει το τραπέζι με την γνωστή στο πανελλήνιο μακαρονάδα του, μην χασετε την ευκαιρία να την γευτείτε, αξίζει τα μέγιστα!!

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ι. Μ. Παναχράντου , Αγίου Παντελεήμονος στην Άνδρο (ΠΑΤΑ ΕΔΩ)

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Από το καμπαναριό της Παναγίας της Αναφωνήτριας το Σκουληκάδο Ζακύνθου.

Το αγαπημένο μας χωριό όπως το βλέπεις από ψηλά μέσα από το καμπαναριό της Παναγίας.

Φτάνοντας ψηλά εκεί που κρέμονται οι τέσσερις γλυκόλαλες καμπάνες,  
κοίτα το χωριό μέσα από τα ανοίγματα του καμπαναριού.... αξίζει το θέαμα....

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ για να γελάσουμε λίγο!

 
Μια γυναίκα έρχεται στο σπίτι και λέει στο σύζυγό της:
 «Θυμάσαι εκείνους τους πονοκεφάλους που είχα όλα αυτά τα χρόνια; Λοιπόν, πάνε!!!». 
«Δεν υπάρχουν πλέον πονοκέφαλοι; Τι συνέβη; " ρωτά ο σύζυγος. Η σύζυγός:
 «Η κουμπάρα μας η Βάσω με παρέπεμψε σε έναν υπνωτιστή. Μου είπε να σταθώ μπροστά σε έναν καθρέφτη, να κοιτάζω τον εαυτό μου και επαναλαμβάνω: Δεν έχω πονοκέφαλο Δεν έχω πονοκέφαλο, Δεν έχω πονοκέφαλο..» 
«Δούλεψε λοιπόν ! Οι πονοκέφαλοι έχουν φύγει..» 
«Μα, αυτό είναι υπέροχο!!!!» απαντά ο σύζυγος. Η γυναίκα του λέει τότε: 
«Ξέρεις, δεν ήσουν πολύ θερμός στο υπνοδωμάτιο τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν πας να συναντήσεις τον υπνωτιστή και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και γι´ αυτό;» Ο σύζυγος συμφωνεί να το δοκιμάσει. Μετά την επίσκεψη του, ο σύζυγος έρχεται σπίτι, σχίζει τα ρούχα του, παίρνει τη γυναίκα του και τη φέρνει στο υπνοδωμάτιο. Την βάζει στο κρεβάτι και λέει:
 «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως.» Πηγαίνει στο μπάνιο και επιστρέφει λίγα λεπτά αργότερα και με ένα άλμα στο κρεβάτι, κάνει παθιασμένο έρωτα με τη γυναίκα του όπως ποτέ πριν. Η σύζυγός του λέει: 
«Αγόρι μου ήταν υπέροχο!!!» Ο σύζυγος λέει:
 «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως!!!» Πηγαίνει ξανά πίσω στο μπάνιο. Έρχεται πίσω και το δεύτερο ήταν ακόμα καλύτερο από το πρώτο . Η γυναίκα κάθεται και το κεφάλι της γυρίζει. Ο σύζυγός της λέει και πάλι:
 «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως!» Με το που το λέει αυτό, πηγαίνει πίσω στο μπάνιο. Αυτή τη φορά, η σύζυγός του τον ακολουθεί αθόρυβα και εκεί, στο μπάνιο, τον βλέπει να στέκεται στον καθρέφτη και να λέει, 
«Αυτή δεν είναι η γυναίκα μου, αυτή δεν είναι η γυναίκα μου, αυτή δεν είναι η γυναίκα μου..»
 (Η Κηδεία του θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο)

Καλησπέρα, οι τολμηροί σαν τις αμυγδαλιές ανθίζουν!