Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πως να πολλαπλασιάζω τις γαρδένιες μόνος μου εύκολα...


Είναι χαρά να βλέπεις να ανθίζουν τα άνθη που έφτιαξες με δικό σου κόπο και φροντίδα.
Όλοι πιστεύουν οτι οι γαρδένιες δεν μεγαλώνουν εύκολα και πολυ περισσότερο δεν φυτρώνουν απο μόσχευμα.
Ο πολλαπλασιασμός της γαρδένιας με κλαδάκι είναι πολύ εύκολος, μόνο που θέλει υπομονή και αγάπη.
Πως τον κάνουμε όμως;
Τον χειμώνα, Γενάρη -Φλεβάρη κόψε ένα μικρο κλαδάκι από μια καλή γαρδένια, και φύτεψε την σε μια γλάστρα. Η γλάστρα να έχει καλό φυλλόχωμα που το έχεις ποτίσει καλά.
Χώσε το μισό κλαδάκι λοιπόν στο χώμα της γλάστρας, και σκέπασε με ένα γυάλινο δοχείο το φυτό, καλό είναι το βαζάκι από τρόφιμα του κιλού, εφόσον βγάλεις το χαρτί που έχει, για να φωτίζεται επαρκώς το φυτό.
Τοποθέτησε την γλάστρα αυτή σε μέρος δροσερό και απήνεμο που δεν το χτυπάει πολύ ο ήλιος. Πότιζε το μια φορά την εβδομάδα αν χρειαστεί, το διαπιστώνουμε αν βάλουμε το δάκτυλο μέσα στο χώμα και είναι ξερό.
Δεν θέλει πολλά νερά, ούτε πολύ ήλιο,
Το βαζάκι που βάλαμε πάνω της θα το αφαιρέσεις μετά τον Μάιο, και εφόσον δεις ότι άρχισε να βγάζει νέα φιλαράκια. Μην βγάλεις με την μια το βαζάκι, αλλά σταδιακά, αρχικά ανασήκωσε από το έδαφος λίγο και βάλε ένα πετραδάκι από κάτω έτσι ώστε να μπαίνει λίγος αέρας, μετά από μια βδομάδα το κενό από κάτω καν το 2-3 δάκτυλα, τέλος μετά από καμιά βδομάδα, και εφόσον βλέπεις ότι το φυτό πάει καλά βγάζεις τελείως το προστατευτικό γυάλινο δοχείο.
Μην ξεχάσεις: μην μετακινήσεις το φυτό, άστο σε μια θέση σταθερή, κάθε αλλαγή θέσης το ενοχλεί μέχρι και να ξεραθεί ακόμα!
Μην εκπλαγείτε αν από τον πρώτο χρόνο σας χαρίσει το νέο σας φυτό πανέμορφα λουλούδια.

 ..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!