Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πως φτιάχνουμε Τραχανά θρακιώτικο (χωρίς γάλα)

Γενικά :
Σε συνέχεια των συνταγών για τραχανά (πάτα εδώ να δεις)
Μπορεί πολλοί να μην έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον τραχανά. Για εμένα προσωπικά ειναι ένα καλό γεύμα ιδιαίτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα...
Όμως ποτέ δεν ξέρεις πότε η γνώση θα σου χρειαστεί, Οπότε ας μάθουμε μερικά χρήσιμα πραγματακια για την επιβίωση μας.
Ο τραχανάς έχει προέλθει από την ανάγκη του ανθρώπου να αποθηκεύσει τροφές χωρίς την χρήση της τεχνολογίας (ψυγείο) οπότε το πεδίο ειναι ελεύθερο για κάθε πειραματισμό!!
Ο Τραχανάς είναι ξηρό προϊόν σιταριού (κονάρι) που ζυμώνεται μαζί με πρόβειο ή / και αίγειο γάλα. Παράγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ονομάζεται επίσης η σούπα που ετοιμάζεται βράζοντας το ξηρό αυτό προϊόν σε νερό.
 
πηγή φώτο http://www.alphatv.gr/
Τραχανάς θρακιώτικος (χωρίς γάλα)
Και βέβαια υπάρχει και ο θρακιώτικος τραχανάς χωρίς γάλα.
Υλικά: ότι λαχανικά θέλεις:
φασολάκια,
ντομάτες,
κολοκυθάκια,
πιπεριές όλα τα χρώματα
σιμιγδάλι (ή κίτρινο αλεύρι)Ανάλογα σαν να ζυμώνουμε ψωμί.
Εκτέλεση:
Βάζεις τα λαχανικά που θέλεις: φασολάκια, ντομάτες, κολοκυθάκια, πιπεριές όλα τα χρώματα και τα βράζεις για λίγο προκειμένου να μαλακώνουν.
Στην συνέχεια τα βάζεις στο μπλέντερ και τα κάνεις πολτό.
Έπειτα ζυμώνεις τον πολτό αυτό με σιμιγδάλι (ή κίτρινο αλεύρι), το αφήνεις να σφίξει και το κόβεις σε μεγάλα κομμάτια την άλλη μέρα όταν έχει μισό ξεραθεί το περνάς στο κόσκινο.
Η συνέχεια ξήρανσης και αποθήκευσης ειναι οι γνωστοί σας μέθοδοι.
πηγη: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!