Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Πως φτιάχνω Ξυνομυζήθρα Κρήτης .

 
πηγή φώτο : http://www.zouridakis.gr/
Ξυνομυζήθρα Κρήτης .
Η Κρητική Ξυνομυζήθρα αποτελεί μια άλλη ενδιαφέρον εκδοχή της γλυκιάς κρητικής μυζήθρας,με διαφορετική αλλα εξίσου υπέροχη γεύση. Προέρχεται απο τα χωριά της Κρήτης και χαρακτηρίζεται ως μαλακό λευκό τυρί, με κοκκώδη ως κρεμώδη επιφάνεια και ακαθόριστο σχήμα, κατέχει μια στεγνή, υπόξυνη ανεπανάληπτη γεύση. 
Όταν το γάλα φτάσει στους τριανταπέντε βαθμούς διαλύουμε την πυτιά (σκόνη η υγρή δεν έχει σημασία) και μια μεγάλη κουταλιά αλάτι σε ένα ποτήρι νερό .
Διαλύουμε μισό κεσεδάκι γιαούρτι σε λίγο γάλα και προσθέτουμε τα δυο διαλύματα στο γάλα .
Όταν πήξει μετά από 45 λεπτά περίπου κόβουμε το τυρόπηγμα σε κομμάτια .
Το αφήνουμε να ανεβάσει τον ορό για τουλάχιστον 6 ώρες για να πάρει την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού .
Το βάζουμε στην τσάντιλα και το στραγγίζουμε όπως την φέτα .
Έτοιμο το τυράκι .
Είναι ένα κρεμώδες , εύθρυπτο τυράκι ,πολύ νόστιμο και συντηρείτε στην κατάψυξη .
Κάνει πολύ νόστιμα τυροπιτακια , ταιριάζει απόλυτα με την ντοματοσαλάτα και είναι κορυφαίο για ντάκο!!!
πηγή: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!