Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου "ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα" της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

                 

Η πρόσκληση της Άννας Μπιθικώτση στους φίλους της για την βιβλιοπαρουσίαση:
Με είσοδο ελεύθερη του Δεκέμβρη στις εννιά γιορτάζω με τις Αννούλες του χιονιά και κερνώ όχι μόνο γλυκό αλλά και τις λέξεις της καρδιάς και της ψυχής μου που χώρεσαν στο βιβλίο μου «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ...του έρωτα » και που επέλεξα η παρουσία του να γίνει σε μορφή  μουσικοθεατρικής παράστασης με τη συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών, ερμηνευτών και μουσικών.
Θα χαρώ να σας έχω κοντά μου στη διπλή για μένα αυτή γιορτή!!!!!!!!
 

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Τιμής ένεκεν συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Στυλιανοπούλου - Ντίνος Καρύδης- Χάρης Βορκάς - Δημήτρης Καϊκής- Κατερίνα Πρωτονοταρίου - Μάνια Σπαθή
Οι ερμηνευτές: Βασίλης Λέκκας - Θεοδοσία Στίγκα - Σωτήρης Δογάνης και η Μαρία Αναματερού
Οι μουσικοί: Κώστας Αγέρης (βιολί)-Δρόσος Σκυλλάς (κρουστά)-Σπύρος Κονσολάκης (κιθάρα)
               

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ,κυρία Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Στέλιος Κανάκης και η συγγραφέας.
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος τηλεπαρουσιάστρια: Μάγδα Τσέγκου
Το βιβλίο συνοδεύεται από c.d μελοποιημένων ποιημάτων που αποτελούν μέρος της συγγραφής, που συνέθεσε ο συνθέτης Κώστας Νικολόπουλος και ερμήνευσαν η Μαρία Αναματερού και ο Σωτήρης Δογάνης. Αφηγείται η Άννα Μπιθικώτση .
Το εξώφυλλο και τα σκίτσα φιλοτεχνήθηκαν από τον: Μάνο Σταματινό.


ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Οι “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα”, είναι ένα κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μιας Μεγάλης Αγάπης που αφήνει την κραυγή ενός απαγορευμένου έρωτα μέσα από σκέψεις, προβληματισμούς και έντονα συναισθήματα. Πρωταγωνιστές, ο 47χρονος Αλέξης που δεν υλοποίησε τα “θέλω” του εγκλωβισμένος στο “κέλυφος” της συμβατικότητας και η 29χρονη Άννα που επέλεξε να αποτυπώνει πάνω στα χαρτιά της στιγμές της “αξιολάτρευτα αθώας ενοχής” τους… Μια Κυριακή κρίσιμης απόφασης για τη ζωή τους, θα αναπτύξουν μια ιδιότυπη εσωτερική αντίσταση με θιασώτες ιδεολογίες που εκτελούνται, την έκπτωση του πνευματικού κόσμου και τις υποκριτικές πλάνες των κοινωνικών συντηρητισμών που δεν επιτρέπουν να ακουστεί η φωνή της καρδιάς που λέει: «χρωστάς αγάπη και για σένα»…
Άραγε θα περάσουν την “οδό της τόλμης” ή θα παραμείνουν ναυάγια στη βυθισμένη τους ζωή;


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δέσποινα Στυλιανοπουλου (Ηθοποιός)
«Άννα μου, έχεις τον δικό σου τρόπο που σε κάνει ξεχωριστή. Είναι ο τρόπος που ακουμπάς την ψυχούλα σου πάνω στα λευκά χαρτιά σου! Κράτα ψηλά Άννα μου, και τράβα στους δρόμους της συγγραφής με το ταλέντο σου! Μ’ αυτήν την πυξίδα θα γνωρίσεις τους αληθινούς καλούς αναγνώστες σου…»
Ντίνος Καρύδης (Ηθοποιός- Σκηνοθέτης)
«... Εδώ είναι η ψυχή σου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στην ταλαντούχα Άννα Μπιθικώτση! Στην ευαίσθητη συνέχειά σου… Τρανή απόδειξη ετούτο το βιβλίο, που το διάβασα απνευστί μια νύχτα του Νοέμβρη και ήταν Κυριακή…»
Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου (Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)
"Προσωπικά, τη γραφή αυτού του βιβλίου θα τη χαρακτήριζα με δυο μόνο λέξεις ως "Γραφή Ψυχής»... Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αυτού του κυριολεκτικά “ξεχωριστού” βιβλίου, ο αναγνώστης δεν είναι δυνατόν παρά να αναρωτηθεί:
“Διάβασα ένα συναρπαστικό κείμενο ή άραγε,με τα μάτια ανοιχτά, ονειρεύτηκα το πιο όμορφο όνειρο ή μήπως άκουσα μια μελωδία επουράνια ή τάχα ταξίδεψα στους μαγικούς χώρους του αβασίλευτου φωτός;” Το σίγουρο είναι ότι νοιώθει την ψυχή του ανάλαφρη, μαγεμένη, ανατεταμένη κι εκστασιασμένη..."


ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τραγούδια που αγαπήσαμε των οποίων η θεματολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ. Τραγούδια με τους:
Βασίλη Λέκκα που θα ερμηνεύσει δύο μεγάλες του επιτυχίες, την "Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων» και την "Μπαλάντα Του Ούρι" (Αχ! Ουρανέ) Θεοδοσία Στίγκα που θα αποδώσει τα τραγούδια ''Αστέρι μου φεγγάρι μου(Φαίδρα)''και το τραγούδι «Μια πίστα από φώσφορο» Μαρία Αναματερού που θα τραγουδήσει, το «Πάτωμα» και το τραγούδι «Ανάθεμά σε» Σωτήρης Δογάνης που θα ερμηνεύσει τα τραγούδια «Μικρή πατρίδα» και την «Επίσημη Αγαπημένη»
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
   Θέατρο «Ορφέας» (πρώην θέατρο Χατζηχρήστου )
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 38 ,Αθήνα
Τηλέφωνο 210-3604618 || FAX:210-3608728
Διεύθυνση email theatroorfeas@yahoo.gr
 
Και  λίγα λόγια για την συγγραφέα του βιβλίου Άννα  Μπιθικώτση
Γεννήθηκε στο Περιστέρι και είναι η πρωτότοκη κόρη του ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης, Γρηγόρη Μπιθικώτση.
Αποφοίτησε με άριστα από τις Σχολές Καλογραιών, Καλών Τεχνών και “Βελουδάκη”.
• Ως στιχουργός, συνεργάστηκε με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.
• Ως συγγραφέας κυκλοφόρησε τα βιβλία της “Αντί σιωπής” και “Από το ημερολόγιό μου... Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005”.
• Δημιούργησε τη Λαϊκή Ορχήστρα “ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ” ζωντανεύοντας έτσι επί σκηνής σε μορφή μουσικής παράστασης τις σελίδες των βιβλίων της, έχοντας πραγματοποιήσει με είσοδο ελεύθερη από το καλοκαίρι 2001 έως σήμερα σειρά πλέον των πεντακοσίων παραστάσεων που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
• Σημαντικοί σταθμοί τους, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Πολιτιστικό Πρόγραμμα των  Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004” και το Φεστιβάλ Αθηνών.
• Με τα λογοτεχνικά της κείμενα συμμετέχει με Ελληνικές Χορωδίες σε παγκόσμια χορωδιακά Φεστιβάλ.
• Αρθρογραφεί σε ημερήσια εφημερίδα , έχοντας τη δική στήλη με τον τίτλο “Αντί σιωπής”.
• Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον χώρο των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής τους παιδείας με πολλές παραστάσεις.
• Έχει τιμηθεί για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα από Δήμους, Χορωδίες, Λιμενικές αρχές, Ιδρύματα, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Νέας Υόρκης, “HELLAS FM” και την UNESCO.
Το 2013 επιμελήθηκε και παρουσίασε στο κανάλι FocusWeb TV τη δική της τηλεοπτική
λογοτεχνική εκπομπή με τον γενικό τίτλο “ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΙΩΠΗΣ”.
Από τον Νοέμβρη 2013 κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα” από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.



πηγές

4 σχόλια:

  1. Καλή μέρα και καλή βδομάδα.
    Τα όσα διάβασα με μεταφέρουν σ΄ ένα πολύ καλό βιβλίο, άριστα δομημένο.Σε μια συγγραφική προσπάθεια που υπόσχεται πολλά.
    Στην καλή μας Άννα να ευχηθώ να έχει μια καλή και μεγάλη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφέρουσα παρουσίαση...
    καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα Ντενη!!!!!!
    σε ευχαριστω για το σχολιο σου, ναι ηταν μια πολυ όμορφη γιορτη παρουσιαση!!!!!!!!!!!!!!
    οσο για το βιβλιο;;;
    αξιζει το διαβασμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα Νικολετα, να εισαι καλα, σε ευχαριστωωωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!