Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Βοκαμβίλια ένα λουλούδι στολίδι στην Ελλάδα!

Ένα λουλούδι που στολίζει κάθε γωνιά της χώρας μας!!!
Μπορεί η καταγωγή της να ειναι από την λατινική Αμερική αλλά έχει προσαρμοστεί απόλυτα με το ελληνικό τοπίο. 

Η βοκαμβίλια ειναι πολυ εύκολη στην καλλιεργεια της. Λίγο νερό και πολυ ήλιο ειναι το μυστικό της!!!! Δεν έχει απαιτήσεις για πλούσια εδάφη, αντίθετα σε φτωχά και πετρώδη έχει καλύτερη ανάπτυξη! Ακόμα και σε γλάστρα γίνεται πανέμορφη!!!
Ανθίζει πάνω από τον μισό χρόνο!


Απλώνεται σε μπαλκόνια, τοίχους σκέπες......
Όσο για τους χρωματισμούς της;;; υπάρχει σε πολλές αποχρώσεις, αν και η πλέον κοινή ειναι η μωβ και η κόκκινη, αυτές άλλωστε ειναι και οι πλέον ανθεκτικές στο κρύο. Ναι έχει μεγάλο θέμα με το κρύο και τον πάγο. 

Για αυτό πάντα προτιμά απάνεμα σημεία που τα χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος. Όσο για περιποίηση;;; σχεδόν καμιά: όποτε θέλουμε την κλαδεύουμε για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε. Αν από ατυχία σας φανεί ξερή το χειμώνα μην την κουρέψετε, μόλις πιάσουν οι ζέστες θα πετάξει νέα κλαδιά και άνθη!

Πως πολλαπλασιάζεται;;;
Απλά με μοσχεύματα.....
Κόβουμε ένα κλαδάκι μήκους 15-20 εκ και το φυτεύουμε στο έδαφος κατά την άνοιξη φυτρώνει σχετικά εύκολα!
Ένα λουλούδι που πολλοι θαυμάζουν σε ξένους κήπους και ντουβάρια, αλλά αντιπαθούν να βάλουν στον δικό τους γιατι ρίχνει πολλά σκουπίδια άνθη στις αυλές και θέλουν σκούπισμα συνεχώς....(τεμπέληδες!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!