Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Η φιτούρα ή φριτούρα στην Ζάκυνθο

Η φιτούρα ή φριτούρα, είναι ένα τοπικό γλυκό που υπάρχει στους  πάγκους των μικροπωλητών σε όλα τα πανηγύρια της Ζακύνθου.
             

Αν  κάποτε βρεθείς στην Ζάκυνθο απλά  δοκίμασε αυτή την εξαίσια γεύση.
Αν πάλι θες να δοκιμάσεις νωρίτερα,   φτιάξε μόνος-η στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο!
Υλικά:
250γρ. χοντρό σιμιγδάλι
750γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
κανέλα, ζάχαρη
λάδι για το τηγάνι προτιμάμε το αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό και αλάτι σε κατσαρόλα να κάψει. Όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Με το που θα πάρει βράση το νερό η κρέμα μας θα πήξει.
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα, όπως όταν κάνουμε χαλβά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως θα ανακατεύουμε, όταν η κρέμα θα είναι έτοιμη, η κουτάλα θα αφήνει πίσω της αυλάκια.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 20×20 περίπου και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, που το βρέχουμε περιοδικά, στρώνουμε την κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες, 12 περίπου.
Τέλος τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να κάνει μια χρυσοκαστανή κρούστα.
Σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!