Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

"Η Ελλάς θέλει να ζήσει και θα ζήσει"

Εκεί δίπλα στην παλιά   βουλή των Ελλήνων,   στέκει  το  άγαλμα του Χαρίλαου Τρικούπη, και στην   βάση του   είναι χαραγμένο το μήνυμα που    δίνει ελπίδες σε κάθε Έλληνα  του 2013: "Η Ελλάς θέλει να ζήσει και θα ζήσει"

Μα ποιος ειναι ο Χαρίλαος Τρικούπης :
ήταν Έλληνας διπλωμάτης, πολιτικός και Πρωθυπουργός.


Ο Τρικούπης κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας 19 χρόνια από το 1875 έως το 1894, παίρνοντας τη θέση του πρωθυπουργού επτά συνολικά φορές και κυβέρνησε τη χώρα για σχεδόν 10 χρόνια από τα 20 αυτής της περιόδου. Στην τελευταία του κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε δημιουργήσει έναντι των ξένων δανειστών με συνέπεια να επέλθει η πτώχευση της Ελλάδας με την ιστορική φράση του "δυστυχώς επτωχεύσαμεν".
914 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών είναι γραμμένα στο όνομα του, τα οποία ακόμα και σήμερα τα χρησιμοποιουμε. Για τη χρηματοδότηση των έργων πήρε δύο μεγάλα δάνεια και επέβαλε φορολογία στον καπνό και το κρασί. Η διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου επετεύχθη χάρη στον Τρικούπη, ο οποίος και την εγκαινίασε το 1893. Μετά από αυτά τα έργα έφτασε στο σημείο να πει: "δυστυχώς επτωχεύσαμεν".
Κι όμως η Ελλάδα θέλει να ζήσει και σήμερα για αυτό και θα ζήσει, σε πείσμα των όσων προσπαθούν για το αντίθετο, εντός και εκτός της χώρας μας!!!!!!!!!!!!
skouliki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!