Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κάνοντας τα έπιπλα μπαλκονιού κούκλες!!!


Όταν δεν έχεις τι να κάνεις, τότε σε πιάνει μια μανία να τα αλλάξεις όλα. Έτσι κι εγώ: μετά την μετακόμιση στην Αθήνα από την Χίο διαπίστωσα ότι…
τα έπιπλα κήπου (μπαλκονιού ήθελα να πω) παρουσίαζαν μια πολυχρωμία.
Φυσικό ήταν αυτό καθώς τα έπιπλα τα είχα προμηθευτεί σε διάφορους χρόνους και για διαφορετική χρήση. Τώρα όμως που βρέθηκα ξαφνικά με μεγάλο μπαλκόνι και όλα τα έπιπλα μπήκαν εκεί, είδα μια άσχημη και ασύμβατη πολυχρωμία. Τα έπιπλα έμοιαζαν ξένα μεταξύ τους.
Εδώ να προσθέσω και το γούστο της κόρης μου, που έχει μια τάση προς τα σκούρα χρώματα. Η λύση ήταν μια για μένα, καθώς το να πετάξεις τα παλιά και να αγοράσεις νέα δεν είναι στις οικονομικές μου αντοχές. Η λύση για μένα λοιπόν ήταν η εκ νέου βαφή τους με ένα σκούρο βερνίκι ξύλου. Έτσι επιστρατεύτηκαν γυαλόχαρτα, πινέλα και χρώμα σκούρο (satin Παλίσσανδρος )


  Πρώτα ένα καλό τρίψιμο για να πιάσει η νέα μπόγια και στη συνέχεια ένα χέρι μπογιάς, ήταν αρκετό για να πάρουν τα έπιπλα μπαλκονιού το όμορφο ένα φυσικό κι ομοιόμορφο χρώμα μεταξύ τους.
  

Από την μανία αυτή δεν ξέφυγε ακόμα και το σαλονάκι μπαμπού, που σημειωτέον το σκούρο χρωματάκι με τα νερά βαψίματος που έκανε του πάει πολύ!


       
Αν σας πω ότι ευχαριστήθηκα αυτή την αλλαγή θα με πιστέψετε;;;
Μην σας τρομάζει η κίνηση αυτή, το κόστος πολύ μικρό: δεν ξεπέρασε τα 30 ευρώ. Και ο κόπος;;; χμ διασκέδαση ήταν για μένα!
skouliki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!